Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przenoszę zapytanie z innego działu, bo trwa tam jakaś martwa cisza.

Miałem dzisiaj przygodę z emerytem. Chcę oddać zderzak do naprawy bezgotówkowej. Który serwis BMW na terenie Warszawy lub okolicy polecacie.

Dodatkowo jak zderzak jest mocno przetarty to czy serwis bawi się w naprawę, czy może od razu wymienia na nowy?

Opublikowano

cena nie ma znaczenia, mam nawet dwóch co zrobią to za małe pieniądze, ale mam w polisie opcję regresu, czyli nie tracę ani kasy ani zniżek. Dodatkowo mam opcję wymiany części na oryginalne.

Tylko wszystko zależy od serwisu, jak podejdzie do tematu, a jak mają już naprawiać ten uszkodzony, to chciałbym żeby zrobili dobrze. Dodam zdjęcie i ocenisz czy to będą naprawiać, bo z doświadczenia wiem, że nawet jak zaszpachlują plastik to z czasem lakier na nim popęka bo tworzywo cały czas pracuje podczas jazdy. Może nie od razu, ale rok dwa lata i to wyjdzie.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27e17a631854745a.html

Opublikowano

Można to spokojnie naprawić, pod warunkiem, że ktoś to zrobi na prawdę dobrze, szpachla musi siąść i dopiero można lakierować, zderzak nie jest pęknięty, więc nie zakwalifikuje się do wymiany. Pamiętaj, że to nie ASO lakieruje, tylko zleca to jakiemuś warsztatowi ( najczęsciej porządnemu ).

Malować za 200zł u Henryka w Stodole owszem można, ale odradzam, chyba, że na prawdę jakiś porządny lakiernik, no a druga sprawa to taka, że ciężko jest idealnie trafić z kolorem w zderzak w przypadku A22 BMW, ja chyba 3 razy mieszałem farbę i nie wyszło idealnie, bo na plastiku zawsze wyjdzie inaczej ( trochę ciemniej ) tym bardziej, że pewnie klape, błotniki masz nie malowane.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Dzięki, dzisiaj dzwoniłem do serwisów i mam przyjechać na oględziny, jeśli serwis stwierdzi, że będzie naprawiał to im podziękuję. Interesuje mnie wymiana na nowy zderzak. W przeciwnym razie mam bardzo dobrego lakiernika, który za równowartość odszkodowania zrobi mi przy samochodzie dużo dużo więcej.

Dopytam się tylko gdzie lepiej podjechać wg waszych doświadczeń. Bawaria-Motors czy BMW-Inchcape?

• Członkowie klubu
Opublikowano
do Inchcape nie jedz, to zdziercy i partacze, sami zresztą nie malują tylko oddają komuś i dokładają swoja marżę :mad2:
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Tak też słyszałem, za to dzisiaj zadzwoniłem do Bawarii i pozytywnie jestem do niech nastawiony. Bo od razu odpowiedzieli na moje pytania i rozwiali wszelkie wątpliwości.