Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby była jasność - na Premium Selection nie ma pakietu serwisowego za free, auta są z Monachium, nie z rynku polskiego - można podobno dokupić, ale to jakaś abstrakcja cenowa wychodzi i praktycznie nikt o tym nawet nie mówi.

Normalne przedłużenie gwarancji kosztuje około 3900zł/na rok - dotyczy każdego, kto chce ją przedłużyć na max do 5 lat i 200kkm - niezależnie, czy masz serwisy za free czy nie. Więc jakby ja dopłacam 7000zł brutto za 3 letnią gwarancję - wiadomo, że są to negocjacje i trudno ją wprost wyliczyć - ja po prostu miałbym bez tych 3 lat tańsze auto o 7000zł.

Za przeglądy normalnie będę płacić.

Opublikowano
A - i jeszcze jedno. Albo decyduję się od razu na przedłuzoną gwarancję, albo nie - później nie da się jej aktywować w systemie u nich. Myślałem wziąć bez gwarancji i później ewentualnie przedłużyć, ale nie da się - sprawdzałem w kilku ASO - nie wiem, czy właśnie nie chodzi o ten brak serwisu za free albo coś z tym związane....
Opublikowano

Ceny pakietów i przedłużonej gwarancji są wysokie, ale ... jednak warto!

Ja kupiłem dodatkowe 2 lata gwarancji i 100K przebiegu w tym oczywiście serwis podstawowy.

Opublikowano
A do tego sprzedający pierwsze auto kłamią na całego. To auto ani nie ma sportowej skrzyni ani head-up'u. Jeżeli już tutaj bezczelnie kłamią w żywe oczy, to nie spodziewałbym się, że samochód jest ok. Cena też mocno promocyjna, nawet biorąc poprawkę na niesprzedawalne kombi.

tak z ciekawości: co znaczy niesprzedawalne kombi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kombi w przypadku serii 5 jest bardzo ciężko sprzedać. Wynika to ze specyfiki polskiego rynku samochodowego.
Opublikowano
Hmm, to ciekawe. Sam z pełną świadomością wybrałem kombi, wydało mi ładniejsze niz sedan - bardziej lifestyle, i do tego praktyczniejsze. Do tego widzę dziesiątki 5-tek kombi na ulicach. Wydawać by się mogło, że jest na kombi rynek...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. W Niemczech. :)

W Polsce BMW 5 jest autem głównie do podniesienia prestiżu, pokazania się itd. Kombi temu nie służy. Ja miałem jedną 5tkę kombi na sprzedaż i nigdy więcej, bo się bujałem z tym autem mnóstwo czasu i w końcu sprzedałem dużo poniżej wartości. Zresztą każdy, kto sprzedaje samochody to potwierdzi.

Opublikowano

dlatego sam wiem ze juz wiecej 5er nie kupie :) chyba ze CCC mnie przekona do tego.

bardziej nastawiam sie na 7er F01, ewentualnie 6er F06 badz F13 jesli tylko cena zrobi sie milsza dla portfela :)

Opublikowano

też jestem fanem kombi

co ciekawe , Audi A6 avant jest IMO bardziej popularne niż sedan , natomiast Mercedes E to już limuzyna , ale to auto dla 60+....

Opublikowano

Kolega "mmw" i inni mają rację co do kombi, chociaż ja też lubię kombii i 5tka touring podoba mi się nie mniej niż sedan - ale pamiętajmy, że to nastawienie się zmienia, nowe pokolenia na to już inaczej patrzą.

Co do Audi A6 - to lepiej się sprzedaje w Avancie niż sedanie. Ale Merc to tak jak betka - kombi gorzej niż sedan, ale E klasa w kombi to kloc i tyle - wizualnie do F11 nawet nie ma porównania.

Zmieniając temat

Dziś wpłaciłem zaliczkę na tą 520d z PS - co wcześniej wspominałem - w przyszłym tygodniu mam nadzieję napiszę swoje spostrzeżenia z jazd - chociaż Was to pewnie nie będzie interesować, bo macie to za sobą :duh: ...ale i tak napiszę :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co się dziwisz, jak ładne E60 535d z końca produkcji w Niemczech kosztuje ponad 22 tys. Euro. To z opłatami do rejestracji wychodzi prawie 115 tys. złotych. Muszę tak swoją wystawić, zobaczymy czy będą do mnie dzwonić z pytaniem czy zgłupiałem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
A czy M-pakiet nie ma obligatoryjnie kierownicy M? Tak tylko pytam, bo ta w ogłoszeniu nie ma... a myślałem, że to jeden z tych elementów, co dają smaczek przy M pakiecie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M-pak dolepiony (widac po nakladkach na progi, kierownicy i chromowanym wydechu). Cena podejrzewam adekwatna do stanu :cool2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
podbijam pytanie.

Załatw vin, bez niego to wróżby karciane :)

Opublikowano
M-pak dolepiony (widac po nakladkach na progi, kierownicy i chromowanym wydechu). Cena podejrzewam adekwatna do stanu :cool2:

A on z tym wydechem ?końcókwi powinny być czarne bo nie kumam

Opublikowano
czy tak trudno zadzwonic do goscia i zapytac " prosze Pana/Pani :) prosze o informacje ile zaplacil pan/ pani akcyzy za ten samochod?" 535d f10 2010r samej akcyzy powinno byc kolo 20000,- ! zł jesli auto jest bezwypadkowe :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Liczysz na inna odpowiedź niż "a co, dzwoni pan z urzedu celnego"? :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I taka jest prawda. Szczerze powiedziawszy, to gdy ktoś by mi zadał takie pytanie, to bym go wyśmiał. Jedyne co mogę komuś potwierdzić, to to, że akcyza jest zapłacona i jest na to dokument. A to w jakiej kwocie, nie powinno nikogo obchodzić, bo to moja tajemnica handlowa.