Skocz do zawartości

Ściemniacz :) - gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie alarm światła (wewnątrz) raczej nie wygasi, bo jest podłączony z lampką lub ściemniaczem tylko WEJŚCIEM. Żeby sterować oświetleniem alarm musiałby dysponować elementem wykonawczym na wyjściu (np. przekaźnik lub tranzystor). Jeśli chodzi o dłuższy czas - to również światło samo się wygasza - jednak alarm nie zaczeka tak długo....

Opóźnienie, po którym zaczyna sprawdzać czujniki drzwiowe wynosi 5s od chwili włączenia alarmu -czas na wygaszenie lampki przez ściemniacz.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Żeby sterować oświetleniem alarm musiałby dysponować elementem wykonawczym na wyjściu (np. przekaźnik lub tranzystor).

nie jestem specem ale wlasnie uzbrajany alarm wysyla impuls i światło gaśnie

Jeśli chodzi o dłuższy czas - to również światło samo się wygasza -

czyli jednak coś nim steruje. I nie są to krańcówki

Poszukaj może jakiegoś speca, który już zakladał alarmy w BMW bo wydaje mi się że ten Twoj jest jakoś źle podłączony i nie korzysta ze wszystkich swoich morzliwości

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Ostatnio u mnie BME e36 318i r92 pojawil sie problem z alarmem. Wlancza mi sie czasem fabryczny. Dzisiaj posprawdzalem troche i do tego jeszcze jak wlączam dodatkowy alarm ktory kiedys zalozylem wykrywa mi ze ktores drzwi sa otwarte. Fabryczny alarm jest podlaczony do wszystkich czujnikow drzwiowych + maska (taki przelącznik z przodu obok akumulatora) + tylna klapa i schowek wewnatrz. Dodatkowy ktory zalozylem ma podpiete wszystkie drzwi i przednia klape na osobnym czujniku (wykorzystalem ten od wlączania lampki oswietlenia komory silnika. Dalem diode, tak ze wszystko bylo tip top. Rok wszystko chodzilo cacy!!!! Wszystkie krancowki odseparowane diodami.

I jeszcze jedno. Reki nie dam sobie uciac, ale wydaje mi się, że jak mialem ustawione automatyczne wlączanie oswietlenia w samochodzie, to po otwarciu drzwi czy to z przodu czy to z tylu lampka się włączala i wyłączała. Teraz widze że tylko przednie drzwi ja wł/wł.

Jak Wy macie w swoich?

Opublikowano
...po otwarciu drzwi czy to z przodu czy to z tylu lampka się włączala i wyłączała. Teraz widze że tylko przednie drzwi ja wł/wł.

Jak Wy macie w swoich?

wszystkie drzwi załączaja swiatło!

Opublikowano

Tak mi się właśnie wydawało :( Zauważyłem że wciskając krańcówki w przednich drzwiach słychać stuk przekażnika gdzieś pod deską z lewej strony. Przy wciskaniu krańcówek tylnych drzwi tego nie słychać.

Zastanawiam się co mogło sie zpier..... hmmm

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie

U mnie problem jest następujący:

swiatło zapala się przy otwarciu każdych drzwi i gasnie po zamknięciu (po jakiejś chwili sciemnia się). Problem mam następujący: jak zamknę samochod czy to pilotem czy z kluczyka to swiatło gasnie a następnie zapala się (auto jest zamknięte a światło się świeci) jak wyłączę przełącznikiem nad lusterkiem całkowicie to jest ok. Ale chciałbym jednak aby automatycznie się wyłączało i nie włączało po zamknięciu pilotem/kluczykiem. Czy ktoś wie co i gdzie powinienem sprawdzić (BMW e36 '92)

Pozdrawiam

Opublikowano

To winna jest któraś krańcówka przy drzwiach bądz bagazniku.

Zeby określić która to po zapaleniu lampki przy zamkniętych drzwiach poruszaj dzrzwiami po kolei i zobacz czy lampka zgaśnie po chwili.

U mnie zaczeła się zapalać po regulacji drzwi od pasażera i po zazbrojeniu alarmu, potrafił się załączyć po pewnym czasie a dodatkowo w czasie jazdy też się zapalała jakby drzwi się otwierały.

Wyszło że po regulacji, drzwi nie dociskały dobrze krańcówki przy zamku.

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie w E36 316i Compact rocznik 2000 też światło zapala się i gaśnie w czasie jazdy np gdy auto buja się na dziurach. Domyślam się, że winna jest któraś krańcówka przy drzwiach lub od klapy bagażnika.

Szukałem przy drzwiach i nie znalazłem gdzie te krańcówki się znajdują. Wie ktoś?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Krańcówki w drzwiach przednich są zintegrowane z tym zatrzaskiem, który jest na słupku B. Jak wsadzisz palec w niego i naciśniesz w kierunku słupka, to poczujesz kliknięcie mikrostyku.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png