Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej koledzy, mam do Was kolejne pytanie, muszę wymienić jedno szkło reflektora z przodu, światła długie/drogowe. Jak się zabrać za demontaż kratki wokół lamp i samego reflektora tak żebym nic nie połamał?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

pasuje wyciągnąc całą lampę, tak byłoby najwygodniej. Z tego co pamiętam to zaczynasz od grilla noska czy jak kto woli, zatrzaski są po obu stronach i na środku. Łatwiej jest gdy nie ma przedniego zderzaka a to tylko 4 nakrętki i nic nie porysujesz:) potem ukazują Ci się plastikowe wkręty od okulara czyli tej kratki wokół lamp, odkręcasz(jak się da :mrgreen: :mrgreen: ) 2 góra 2 dół i jedna pod kierunkiem, potem lampy 2 góra 2 dół albo jedna dół. Na pewno od lamp jest też jedna od wewnątrz i coś co przynajmniej mnie denerwowało to odkręcenie kierunku. Jest przykręcony tak jakby do ścianki dochodzącej do błotnika, trzeba się pogimanstykować ale śmiało idzie;)

jak już wyciągnesz to sam klosz od długich wyciągnąc to już nie problem, potem opalarka i wymiania. Widziałem ostatnio też filmik jak facet gotował lampy żeby łatwo odeszły szkła

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!