Skocz do zawartości

520i wymiana szkła reflektora.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Hej koledzy, mam do Was kolejne pytanie, muszę wymienić jedno szkło reflektora z przodu, światła długie/drogowe. Jak się zabrać za demontaż kratki wokół lamp i samego reflektora tak żebym nic nie połamał?

Pozdrawiam
Krzychu.

Opublikowano

pasuje wyciągnąc całą lampę, tak byłoby najwygodniej. Z tego co pamiętam to zaczynasz od grilla noska czy jak kto woli, zatrzaski są po obu stronach i na środku. Łatwiej jest gdy nie ma przedniego zderzaka a to tylko 4 nakrętki i nic nie porysujesz:) potem ukazują Ci się plastikowe wkręty od okulara czyli tej kratki wokół lamp, odkręcasz(jak się da :mrgreen: :mrgreen: ) 2 góra 2 dół i jedna pod kierunkiem, potem lampy 2 góra 2 dół albo jedna dół. Na pewno od lamp jest też jedna od wewnątrz i coś co przynajmniej mnie denerwowało to odkręcenie kierunku. Jest przykręcony tak jakby do ścianki dochodzącej do błotnika, trzeba się pogimanstykować ale śmiało idzie;)

jak już wyciągnesz to sam klosz od długich wyciągnąc to już nie problem, potem opalarka i wymiania. Widziałem ostatnio też filmik jak facet gotował lampy żeby łatwo odeszły szkła

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!