Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem po zimie poduszki pod belką i ogólnie przeglądnąłem zaweiszenie, nic nie znalazłem coby mogło wzbudzać jakies podejrzenia. A podczas gdy tył nie jest obciążony a wręcz odciążony (lekki) podczas zakręcania w prawą stronę słychać głuche dudnienie z prawej własnie strony gdy koło wiedzie w dziure. Ponieważ na dole nic nie znalazłem to może poducha w górze amora sie poluzowała lub cos w tym stylu, jak tam sie dostać (kombi)? Czasami mam wrazenie jakby drzwi trzeszczały tez podczas takiego skrecania i dlatego wymieniłem te poduchy (bo to podobno właśnie objaw) chodź mechanik mówił ze były w dość dobrej kondycji. CO tam może jescze dudnic??? Dodam ze amory trzymaja bardzo dobrze po obu stronach.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Cześć!

Nie jestem pewien, czy w Twoim przypadku będzie to samo, ale u mnie takie odgłosy jakby skrzypienia powodowały takie małe "okularki" - łączniki metalowo-gumowe pomiędzy ruchomą częścią tylnego wahacza, a częścią stałą- jarzmem do którego wahacz jest przykręcony. Wypracowane elementy elastyczne tych łączników wydawały dziwne dźwięki zależnie od wilgotności lub zakurzenia.

Opisywałem wcześniejtę usterkę. :search:

POZDRAWIAM,

WIESŁAW

LPGaz to też paliwo

Opublikowano
wg mnie to masz wybite gumki w gornj czesci amora. odkrec amor na gorze (w bagazniku) i wymien gumki, to sa male koszta
Opublikowano

narazie musze dostac sie do śruby, bo one gdzies pod plastikami sa (kombik) no i druga sprawa to czy z nivo wymiana tych poduszek jest "tak samo prosta " jak w sedanie??? ze zwykłumi amorkami??. Ile takie poduszki kosztują?

A jezeli chodzi o te okularki to pojechałem na trzepaki nawet dwa razy i ten pierwszy powiedział ze są oki a ten drugi ze minimalny luz na okularkach od zewnetrznej strony jest. Czy przy wywalonych okularkach także mogą powstawać takie głuche stuki?

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW