Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam .w moje bmw przestaje swicic.swiatla mijania ma teraz gorsze niz w maluchu w nocy nie da sie jezdzic.co moze byc przyczyna?? czytalem ze to moga byc soczewki ale czy moze to byc tez wina samych kolszow reflektora ktore poobijaly sie od jakis kamyczkow w czasie eksplatacji samochodu?? z gory wielkie dzieki za info.pozdro
Opublikowano

Jako ze osatnio jakis ..... kierowca mi walna w wyniku czego jeden reflektor do wymiany sie tylko nadawal :(

Otoz wsadzilem uzywke ale mniej spiaskowana i roznice bylo widac odrazu wiec to moze byc to.

Na allegro mozna kupic same klosze wiec koszty nie sa jakies strasznie duze

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
Spróbuj na początek wyczyścić reflektory. Rozbierz je i umyj dokładnie wszystko w środku. U mnie pomogło, ale dalej światła są szczerze mówiąc średnie :(
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym zaczął od wymiany żarówek bo wbrew pozorom te czynnoś powinno się wykonywać nie tylko wtedy jak się przepali.

Zmiana kloszy, hmm może pomysł i dobry problem w tym że może niewiele dać, najprędzej poprawe zrobi wymiana odbłyśników.

Opublikowano
W starych reflektorach wszystko się sumuje: wyblaknięte lustra, brud, wypiaskowane klosze. Nieraz powodem słabego świecenia może być słabe połączenie elektryczne. Trzeba wszystko posprawdzać i wyczyścić. Tylko uważaj, żeby luster jeszcze bardziej nie zmatowić. Może się też okazać, że ktoś wcześniej jeździł na 100W lub mocniejszych żarówkach. Wtedy już niewiele można zrobić. Jakbyś chciał mieć naprawdę jasno przed autem, to polecam xenon.