Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wiadomo trudno jest naglosnik coupe a w pewnym temacie wyczytalem ze lecialy propozycje zamontowania glosnika w skrzyni podwieszonej do tylnej polki (tej metalowej konstrukcji) oczywiscie konieczonoscia byloby wyciecie otworu na glosnik. Na pierwszy rzut oka zaleta tego jest napewno znaczne poprawienie akustyki, no a wada - co z konstrukcja w takim przypadku?

http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=68904

A tutaj przyklad ze zdjeciami jak zrobili to w mercedecie

http://audiomanufaktura.pl/mercedes-w124-coupe/

Co sadzicie o czyms takim?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeździsz sam, nie ma problemu. Ale jak masz z tyłu pasażerów to ja dziękuję tam siedziec, chyba żę będzie mozna go wyłączyc. Grać na pewno będzie ladnie, nie będzie hałasować w bagazniku, wiec nie ma wibracji tablicy rejestracyjnej i innych tego typu histroi. Ale czy da się w aucie siedzieć?? hmmmmm

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja ogólnie zrezygnowałem z montażu suba.

I nawet chyba wrócę do radia z epoki-taki mam mały plan.

Co do montażu to jak przyprowadziłem auto to w bagażniku miałem takie coś.

DSC_0840.jpg

Co oczywiście wywaliłem.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Licze sie z tym, ze pasazerowie z tylu moga miec zawroty glowy ale mam opcje w radiu wylaczania suba wiec to nie bedzie problem :wink: ale chodzi mi glownie o ta konstrukcje blaszana pod tylna polka, czy wycinajac tam otwor na glosnik, robiac skrzynie i podwieszajac ja nie nadwyreze mocno calego stelazu? obawiam sie zeby nie bylo jakis naprezen ze np szyba peknie albo cos :?