Skocz do zawartości

przepływomierz,lambda,przepustnica,rozrusznik z M20 do M50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w trakcie swapa i nie mogę doszukać się konkretnych odpowiedzi

czy przepływomierz, sonda lambda,rozrusznik,przepustnica i całe sprzęgło(jednomas) podejdzie z m20b20 do m50b25

czy rozrusznik z m50b25 który jest ze skrzynią automatyczną będę mógł zostawić jeżeli założę jednomas z m20b20

czy instalacja lpg (zwykła z blosem) podejdzie z 2.0 do 2.5

pozdrawiam

Opublikowano

1. Przepływomierz w M20 jest objętościowy a w M50 jest masowy.

2. Przepustnica jest inna.

3. Sonda powinna pasować. Jak przegląda się w necie części to ten sam typ sondy jest w M20, M50 jak i wielu innych silnikach czy też nawet markach (alfa, mercedes).

Opublikowano
przeplywka nie pasuje, przepustnica nie podejdzie, sonda pasuje. Sprzeglo kompletne razem z rozrusznikiem musi byc od m20, rozrusznik z m50 nie bedzie pasowal. Instalacja podejdzie, ale lepiej zalozyc sekwencje, m50 nie lubi zwyklego gazu....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zamach z m20 do m50 nie będzie pasował. musiałbyś miskę olejową od strony sprzęgła piłować
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

dziękuje za odpowiedzi!

czyli rozrusznik z m50b25 wersji automat mogę wykręcić i odstawić na półkę, tak?

muszę zakupić przepustnice i przepływke do m50b25 i dodatkowo koło zamachowe tak?

dziękuje! przepraszam że męczę ale to dla mnie czarna magia!