Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok, ale na filmikach za duzej roznicy nie ma, poza tym nie klepie zbyt mocno i nie ukrywam chodzi mi o donosny bulgot w predkosciach miejskich, ale nie meczacy w trasie. W serii to prawie w ogole go nie slychac, jezdzilem CL500 z wydechem AMG i to bylo to co chcialbym uslyszec.

1.Nigdy raczej nie osiągniesz dźwieku AMG z powodów konstrukcji silnika i kolektorów, które są specyficzne w V8 AMG (maly skok a duża średnica tłoka)

2. Na amatorskich fimach robionych srajfonem nic nie słychać, to fakt.

3. Oszczędź ludziom donośnego klepania szczególnie z wolnego wydechu. Po co ci życzenia , które będziesz zbierał od spokojnych obywateli?

4. Rozważ ultera, bo jest tani, ma atesty, bulgocze ale nie ryczy.

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Własnie odebrałem auto już z zamontowanym Ulterem...

Brzmi o niebo lepiej do tego 2 kominy z każdej strony.

Potem wrzucę filmik i zdjęcia do galerii może będzie coś słychać z iphone'a

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W ząbkach jest człowiek co robi wydechy na zamówienie. Koledze robił do a4 i jest bardzo zadowolony.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Gdzie montowałeś Uler'a pod warszawa ?

W Raszynie firma się zajmuje wydechami i tłumikami.

Dokładnie CAR-MIX. Zajęło im to kilka godz.

Co do montażu wszystko ok ale wycięcia w zderzaku wyszły tak sobie.

Zderzak do lakierowania jutro idzie więc mi to dobrze tam poprawią w lakierni .

Opublikowano
Witam. Bardzo dobry 'mod' wydechu w 645 lub 650 można wykonać na seryjnym tłumiku końcowym, w silniku v8 taka operacja to banał, koszt nie więcej niż 300 zł części + literek wody ognistej - dla ogarniętego spawacza ;)
Opublikowano

A Proszę bardzo.

Wszystko opisane wraz ze zdjęciami.

Miałem tak zrobione to u siebie, brzmiało to zaje..... (kluczem do pięknego brzmienia jest umieszcznie X-pipe jak najbliżej od strony silnika, a wycinamy całość 2 rezonatory i ten 3 prostokątny)

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=606855

a TU przykład dzwiękowy:

Koszty moda to 169zł X-pipe z wysyłką + 2 rury o średnicy od 55 do 60mm o długości 1metra 30zł/metr + coś dla spawacza. Efekt jest piękny (prawdziwa praca V8).

Takie coś u 'znawców' , kosztuje duuuużo więcej.

Opublikowano
wlasnie zastanawialem sie nad x-pipem szukalem dedykowanego do n62b44 ale nic nie znalazlem podeslij link jesli cos masz :wink: teraz mam tez pytanie dla znawcow tematu czytalem rozne posty na ten temat i sa przypadki ze ucierpial na tym dol silnika :roll: moze ktos ma zamontowanego x lub H pipe i sie wypowie co do osiagow :)

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
cartel dzieki za link tylko pytanie masz to policzone chodzi mi o srednice rury jaka ma byc w x-ie ktora podejdzie do e63 v8 :?:

Moje 730d==>

Opublikowano (edytowane)
no wlasnie chodzi mi ktory bedzie pasowal napewno :roll: zeby nie bylo niespodzianek :wink: teraz pytanie gdzie go wrzucic zamiast srodkowych ? :norty: Edytowane przez rikooo

Moje 730d==>

Opublikowano
ooo prosze jakie zainteresowanie :norty: wrzucajcie jak najwiecej info chlopaki zdjecia tez mile widziane :wink: no i wymiary bo widze chetnych coraz wiecej gosc nie nadazy spawac X-pipow :lol:gosc z filmiku ma wyciete rezonatory i srodkowy tlumik ja myslalem wstawic x zamiast srodkowego za rezonatorami czy jest sens czy polepszy cos dzwiek?

Moje 730d==>

Opublikowano

Faktycznie- z tego co pamiętam u mnie wewnętrzna była 58 a zewnętrzna 62. Generalnie jeden i drugi podejdzie bez problemowo, ja mam 2.5" z Magnaflow.

Oczytałem się o reakcji auto na taką zmianę. Są równe opinie ale ja zdecydowałem się na wstawienie w miejsce środkowego tłumika. Rezonatory (póki co :norty: ) zostały na miejscu.

Pierwsze odczucie to po za aspektem dzwiękowym na 100% większy dół. Zrobiłem już tym autem ze 30tys. km, więc od razu odczułem różnicę.

Dzwiękowo- na niskich nie ma większej różnicy lecz na średnich i wysokich obrotach bardziej donośny i jakby bardziej "ryczący" :cool2: Z tym tylko, że końcowy układ mam dedykowany z MG-Motorsport.

Filmik na szybko robiony wczoraj:

https://www.youtube.com/watch?v=2CtH-Tas5Xo&feature=youtu.be

Niestety nagrywane Iphonem, więc jakość nagrania tragiczna. Telefon ten nie zbiera dzwięku gdy jest głośno. Na weekendzie pobawię się z moim Gopro, to zobaczymy jak to chodzi pod obciążeniem :)

ps. dla porówania dzwięk przed wstawieniem x-pipe:

Niestety również nagrywany telefonem- tym razem Samsung, więc ciężko się jakoś bardziej odnieść :wink:
Opublikowano
Pany decydujcie się z tym wymiarem bo też nie wiem co kupić :?: :?: :?:

TUREK V10 - w tej chwili 'spawacze' instalują mi ten wymiar, który podałem we wcześniejszym poście.

ps. godzina 20:20, X-pipe, już zamontowany, także 57 pasuje na 100%. Ekipa 'nagłego ataku spawacza' ;) skasowała 100zł.

Efekt dźwiękowy jest znacznie na +, przetestowane na mieście. Przy 'depnięciu' przechodnie bardzo ładnie się zatrzymują, patrzą, a następnie obracają się za autem.

Opublikowano

Hej

Widzę, że podajecie tu linki do różnych x-pipe, to znaczy zrobionych z różnych materiałów. Są z Alu, ż kwasówki....

Jak to wygląda ze spawaniem i łączeniem ze sobą materiałów?

Z czego jest zrobiony oryginalny układ wydechowy 645?

Pozdro

PS. Też się napaliłem, zima to dobra pora na mody :)

Opublikowano
powiedzcie chlopaki a konkretnie cartel czy ten ktory wyslales pasuje w miejsce srodkowego chodzi mi o jego wymiary czy trzeba wspawac kawalek rurki dodatkowo :?:

Moje 730d==>

Opublikowano
nie jest to rzecz na wymiar co do milimetra, ale średnio ogarnięty spawacz poradzi sobie z montażem bez najmniejszego problemu w miejsce srodkowego ( tego prostokątnego) bedzie trzeba ok 10cm przedłużki dospawac , w miejsce tych 2 blizej silnika nie. ja wywalilem wszystkie 3 i jest nieco lepszy dzwięk oczywiście na +, ten jeden tylko ciąć - to ja bym odpuscil różnica bedzie zaledwie kosmetyczna (minimalna).