Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś ma kamerę cofania lub kamerę górną (Top View) w X3 ?

W katalogu "oryginalne akcesoria bmw x3" występują takie kamery z wyświetlaniem na ekranie nawigacji. Bardzo spodobał mi się ten układ i szukam możliwości takiej konfiguracji.

Z opisu wynika, że kamera wbudowana jest w pokrywę bagażnika lub w lusterko kierowcy.

pzdr

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak masz moduł TV to bez problemu.
Opublikowano
Jak masz moduł TV to bez problemu.

A są moduły TV w standardzie MPEG4 ?

I gdzie montuje się dedykowaną kamerę ?

Pzdr

Opublikowano
No coś ty kolego....gdyby tak było to wszyscy by mieli tv w autach :cool2: ...zapytaj o cenę takiego modułu a pewnie kamera od razu ci wypadnie z głowy :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Moduł audio video do oglądania m. in. MPEG4 kosztuje min 1500zł. Jak chcesz tv oglądać i mieć kamerkę to taki komplet kosztuje ok 3tyś.
Opublikowano
Nie chciałem pisać ceny bo nie pierwszy raz już ten temat jest poruszany.Poza tym kiedy to tv oglądać ?? A kamera w tym aucie jest wg mnie zbyteczna..PDC w zupełności wystarcza a ew. doposażenie jest sporo sporo tańsze :cool2:
Opublikowano
Moduł audio video do oglądania m. in. MPEG4 kosztuje min 1500zł. Jak chcesz tv oglądać i mieć kamerkę to taki komplet kosztuje ok 3tyś.

Moduł TV MPEG4 do BMW 1500 zł???? Biorę od razu!!!! Dawaj namiary!!!! Z tego co ja się orientowałem to OEM BMW to cena 5400zł :duh:

Dolo
Opublikowano
No zapewne o zamienniku. Kamera jest moim zdaniem kompletnie zbędna. No, chyba, że byłaby już przy zakupie auta :D
Opublikowano
Toi była rzadkość w x3...gadżet na spore pieniądze a jak już to w wersjach 3.0 występowała najczęściej :norty:
Opublikowano
No zapewne o zamienniku. Kamera jest moim zdaniem kompletnie zbędna. No, chyba, że byłaby już przy zakupie auta :D

Na podstawie osobistego doswiadczenia uważam ,że kamera cofania jest bardzo przydatna.

Na pewno przy jej pomocy kierowca bardziej precyzyjniej zaparkuje ,bezpieczniej i pewnie bedzie cofal.

Uważam ją za bardziej przydatną niz czujniki cofania.

Opublikowano
Dolo oczywiście, że zamiennik. Dostałem ofertę od osoby z tego forum. Jak chcesz to dam Ci namiary. Niby germany ale na bank z Chin. Ja zrezygnowałem, bo nie chcę w taki gadżet inwestować pieniędzy.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak ale ważne by był 16/9
Opublikowano

Przecież ta kamera kolego to shit :wink: :wink: :wink: a poza tym to wiązki kabli :mrgreen:

Jeśli już maiłbym montować kamerę to szukałbym czegoś o naprawdę dobrej rozdzielczości i jakości wykonania a to już nie jest 29$ :wink: :wink:

Opublikowano
Poza tym kolego...dla samej kamery taki wydatek to wg mnie szkoda kasy....tv na takim tunerze nie poogladasz a nowy mpg4 to min.1500 pln więc sam przelicz :norty: :norty: