Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym aby w tym temacie każdy posiadacz 320d który podnosił moc pochawalił sie ośiągami kto ma serię sie nie wpisuje/ :D to znaczy wpisujemy w temacie uzyskana moc i co robiłismy przy aucie czy tylko sama mapę, czy tez dodatowo częśći np wieksze turbo ,bądz intercooler czy lepsze wtryski ,proszę wszystko wpisywać .chce zobaczyć ilu z forum dało sie namowić na zmianę mapy i jakie sa wasze dane z wykreśow :D

Ja pierwszy robiona sama mapa jak narazie ale bedzie większy IC i wywałe katalizatory.

186 ps i 427momentu :twisted: :D

temat bedzię pomocny dla tych ktorzy się jeszcze nie zdecydowali jak zobacza wszystkie wykresy w jednym temacie :wink:

Edytowane przez skols003
Opublikowano
Witam kolegów. Posiadam jak w temacie 320D po chiptuningu :) Seryjnie na hamowni wykazała Mi 156KM i 328 NM. Została podkrecona do 185 KM i 400NM. Smiga bardzo elegancko. Zrobiłem to na samym początku gdy tylko kupiłem samochód. Przejechałem juz 50 tys km z chiptuningiem i nie moge powiedziec ani jednego złego słowa (odpukac)! :) Zainteresowany jestem dalszym powiekszeniem mocy ale nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac ... co proponujecie dalej? Moze Ty skols dowiadywałes sie juz apropo wiekszego IC'ka?
Opublikowano

Fajnie gdybyście jeszcze wykresy pokazali ... bo moc mocą ale co z tego jak krzywa będzie wyglądać jak ekg po wbiegnięciu na szczyt pałacu kultury.

O mój już pytałeś kiedyś - 159,5/349 przed, 200,1/418 po.

Zmiany to wolny wydech i fmic.

Opublikowano

Ja mam zamiar dać takiego jaki się tylko zmiesci . dobrze by było jak by ktoś napisał o jakich wymiarach mozna wsadzić , wykres wrzuce tylko potrzebuje aparatu lepszego bo z 3mpix nie wiedzie widać dobrze a skanera nie mam zeby ładnie było widać,

Nastepni wpisywać sie do tematu kto ma po czipie i wklejać wykresy :shock:

Opublikowano
większego? wstaw sobie od iveco będziesz miał 250km :/ kolego można większy ale wszystko w granicach rozsądku bo zaburzysz cały układ doładowania jak przesadzisz ,u mnie bardzo dużo pomogło dokładne czyszczenie ic poprawiła się góra w cieplejsze dni nie puchnie tak szybko jak mu dam dobrze... ,ja nigdy nie robiłem hamowni ,nawet nie miałem na to czas jak narazie 30 tys bez problemu i na koncie objechane e60 330d :)
Opublikowano
Wiadomo ze niechce przesadzić ap ropo modyfikacji i zwiększania mocy. Dlatego własnie z tym pytaniem przychodze tutaj ... szukam opini, pomocy aby podjac dobra decyzje tak aby Moja Bunia nie dostała po dupie ... Moze juz ktos to robił i wszystko jest ok i chciałby sie podzielic swoja opinia. Wszystko w granicach rozsadku. Wykres gdzies sie zapodział ale jak znajde to odrazu wstawie :) Jeszcze takie pytanie. Czy wraz z wymiana IC czy trzeba wymienic jakies inne podzespoly?
Opublikowano

U mnie tylko mapa bez innych modyfikacji zrobiony delikatnie na 171KM /430Nm

http://images62.fotosik.pl/508/23a2a7a2ab96c8c8.jpg

Powiedzenie diesel musi dymić u mnie się sprawdza (czasami)

• 2 tygodnie później...