Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegow po przeczytaniu kilku..... et postow mam pytanko.Nosze sie z zamiarem montazu gazowni z racji pokonywanych kilometrow okolo 2500km miesiecznieJAKA INSTALACJE wybrac :mad2: w miare zeby byla tania i niezawodna?Moje autko to 318 1.8 M-40.POZDRAWIAM KAROL :8)
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
witam kolegow po przeczytaniu kilku..... et postow mam pytanko.Nosze sie z zamiarem montazu gazowni z racji pokonywanych kilometrow okolo 2500km miesiecznieJAKA INSTALACJE wybrac :mad2: w miare zeby byla tania i niezawodna?Moje autko to 318 1.8 M-40.POZDRAWIAM KAROL :8)

Jeśli chcesz sekwencję to polecam KME Diego różnica pomiędzy IIgen. a IVgen. to ok. 600PLN myśle, że warto.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Ja na M-40 mam gaz II generacji BRC, spalanie na trasie 8,5l/100km przy spokojnej jezdzie 120km/h, w miescie bedzie okolo 10l gazu.Ważne abys znalazl dobrego gazownika.

Pozdrowionka

Opublikowano
Jezeli duza róznica a taka napewno jest to mysle ze sie nie opłaca sekwencji tylko II gen. j mam BRC II gen w 2.0 a 1.8 napewno łatwiej zagazowac.
Opublikowano
2-ga generacja w zupełności wystarczy.nie daj się namówić na stag-a, ja polecam bingo s4 lub autronic al700(chodzi o elektronikę) ewentualnie z oferty elpigaz- nicolaus :cool2:

Ja rónierz polecam elpigaz dałem 1700 zł za 2 generacje i chula jak złoto jak na razie spalane ok 11 l na 100 cykl mieszany. Sekwencja nie jest aż tak wymagana chyba przy tym silniku.

Opublikowano

Sekwencja w przystępnej cenie :D

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Moze ktorys z kolegow ma namiar na dobrego gazownikaGLOGOW LUBIN ZIELONA GORA.Sytuacja stala sie jasna pora zagazowac bestie :cry2:
NIE MA JAK 192 KM
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Odswierze team po prawie 2 latach :) mam 1.8i M43 chcialbym zalorzyc do niej instalacje gazowa jaka obecnie bedzie najlepsza??? kompletnie nie orientuje sie w instalacjach a ze paliwko idzie w gore to moze pokwapie sie o gazik wkoncu jakby nie bylo to jezdzi sie dwa razy taniej... takwiec prosze o pomoc w wyborze pozdrawiam!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ja wczoraj zapodalem instalke drugiej generacji, Landi Renzo w warsztacie gdzie robiłem juz gaz do poprzedniego autka, koszt 2 tys zł.

Wrażenia hmm narazie nie zapeszac jak najbardziej pozytywne,mam wrazenie ze na lpg autko lepiej chodzi niz na benzynie ktora tankowałem dotychczas tylko na jednej stacji.

Ale co moge powiedzieć pojezdzimy zobaczymy jak to sie bedzie sprawowało.

Ważne jest to ze wczoraj zatankowałem 42 litry za okloło 76 zł i to jest jak dla mnie najbardziej przekonujący argument. :P

Opublikowano
Witam. Mam E36 1.8IS i mam założoną instalacje II gen z blosem i jestem zadowolony, polecam, Dzięki temu że mam blosa, bryka auto nie strzela, nie ma strat i pali naprawde niewiele: trasa na 100km-8l (do 120km/h), miasto(Lublin)w szczycie 14l/100km. Do gazu polecam od razu świece NGK V-line(dwuelektrodowe). Jeżdże już ponad pół roku na gazie, robie 3-4tys km/mc i jestem zadowolony i instalacji II gen(BRC) z blosem. Pozdrawiam
IVI