Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Robiac przeglad samochodu w garazu zauwazylem ze przy przednich hamulcach klocki minimalnie ocieraja o tarcze, chyba tloczek nie odbija do konca, ale wielkiej tragedii z tego nie ma :P mam pytanie w zwiazku z tym czy jest mozliwosc reeneracji zaciskow we wlasnym zakresie? czy trzeba kupowac jakis zestaw regeneracyjny z uszczelkami itp? no i gdybym tam grzebal zeby oczyscic hamulce to trzeba potem odpowietrzac uklad? :P
Opublikowano

Nie wiem jak z regeneracja tego ale po odlaczeniu przewodu z plynem od cylinderka na pewno trzeba bedzie odpowietrzac...

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Są zestawy naprawcze tylko pytanie czy tłoczek ma wżery czy nie, bo tak to dochodzą dodatkowe koszty, możesz to zrobić samemu . Ale mam jeszcze jedno pytanie czy po przejechaniu ok 5-10km śruby od koła są gorące jeśli nie to jest wszystko w porządku .
Opublikowano
Zestawy do regeneracji sa i kosztuja niewiele. Sa z samymi uszczelkami i z uszczelkami+ nowy tloczek. Jezeli nigdy tego nie zmieniales to mysle ze warto bo kosztuja smieszne pieniadze. Sciagasz caly zacisk, wyciagasz tloczek, jak nie ma wzerow zostawiasz, jak ma kupujesz zestaw z tloczkiem. Smarujesz (smar w zestawie), zmieniasz wszystkie uszczelki jakie sa w zestawie i po sprawie. Musisz zwrocic uwage jaka srednice ma tloczek u Ciebie bo wystepowaly rozne! Po zalozeniu musisz hamulce odpowietrzyc wiec radze przy okazji wymienic plyn hamulcowy:)