Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety wczoraj skrzynia biegów w moim e90 postanowiła jedną nogą wybrać się na tamten świat. Szukam warsztatu/serwisu w Krakowie, gdzie mógłbym ją naprawić? Możecie coś polecić? Do Sentyrza nie mam zamiaru się wybierać, bo jakoś nie mam do nich zaufania...

z góry dzięki za pomoc

Paweł

Opublikowano
Kolego a o tych chłopakach słyszałeś coś ? http://www.pimautoserwis.pl/ ? POLECAM chłopaki pracowali cały czas u Misiaka :cool2: po zamknięciu firmy ASO Misiak sami teraz na siebie pracują . Ja tylko do nich jeżdżę !
Opublikowano

Wszystko spoko, ale z tego co wiem w ASO nie naprawia automatów, tak więc przychodzi mi myśl, czy Panowie od Miśka będą mieli doświadczenie w tym (w żadnym wypadku nie podważam kompetencji, jedynie mam wątpliwość do co automatów konkretnie).

Poszukałem z necie i sporo dobrych opinii firmie AXOD? Znacie? Możecie coś powiedzieć o nich?

pozdr,

Paweł

Opublikowano

najprościej zadzwonić do kogoś kto ma pojęcie w BMW jak na przykład do PiM i zapytać o ten automat,

przy okazji dowiesz się na bank kto to robi w Krk i okolicy :roll: (ja też do nich tylko jeżdzę - :cool2: )

Back to the roots...
Opublikowano
A jak u nich z cenami? Mam nadzieję, że oprócz doświadczenia nie mają wiele wspólnego z ASO?:)

Kolego oczywiście, że robocizna jest gratis :mrgreen:

Opublikowano

kolega naprawiał automat w Jaworniku k/Myślenic - miał problem z szarpaniem i stukami.

Niestety dokładnego namiaru nie mam :(

Opublikowano

taaa też słyszałem że chłopaki z PiM za friko robią :mrgreen:

a tak na poważnie...płakać nie będziesz :cool2:

Back to the roots...
Opublikowano
A jak u nich z cenami? Mam nadzieję, że oprócz doświadczenia nie mają wiele wspólnego z ASO?:)

Kolego oczywiście, że robocizna jest gratis :mrgreen:

No w koncu znalazlem mechanikow z powolania:D

Opublikowano

byłem sprawdzić dzisiaj jeszcze raz odgłosy i zachowanie auta i już sam nie wiem czy to automat - jak dodaję gazu na N lub P to też słyszę ten sam dziwny dźwięk... Zadzwonię jutro do magików od PiM i zobaczymy czy coś zdiagnozują.. Dzięki za podpowiedzi.

pozdr,

Paweł

Opublikowano

Chociaż sam nie skorzystałem z ich usług to na Balickiej 160 w serwisie Centrum BMW polecono mi poniższy zakład od automatycznych skrzyń biegów:

Firma Handlowo Usługowa "MATIC" SC

Malborska 127A

Kraków

http://www.matic.k-ow.net/

Korzystałem też z usług AXOD.pl (na Prądnickiej), ale tylko w zakresie wymiany oleju w skrzyni, więc nie mam ani specjalnie negatywnych ani pozytywnych opinii.

Nie polecam natomiast http://www.auto-mat.com.pl/ - u mnie przy wymianie oleju w skrzyni (co prawda w Fordzie) wlali zły olej, co odbiło się na awarii skrzyni już u następnego właściciela...

http://i983.photobucket.com/albums/ae312/piskozub/DSC_0947c.jpg
Opublikowano
Z ciekawości, jaki przebieg? Wymieniałeś olej w skrzyni?

225 kkm. Olej wymieniałem z filtrami, miską przy 190 kkm. Zaczynam skłaniać się ku temu, że to jednak nie skrzynia, a mianowicie po odpaleniu auta obroty przez chwilę zawahały się między 600 a 1000 obr/min, po czym ustaliły się na 800 (jak zazwyczaj) - nigdy wcześniej tego nie było. No nic, w czwartek jadę do Panów z PiM, mam nadzieję, że znajdą przyczynę. Jak coś dam znać co to było - tak dla ciekawskich:)

pozdr,

Paweł

Opublikowano
Koniecznie daj znać :) Co do PiMowców to mi zdiagnozowali problem przykładając rękę do silnika - i to nie żart, choć najzabawniesjze, że po diagnozie komputerowej ich przypuszczenia się sprawdziły (robiłem finalnie w ASO) :)
Opublikowano

Problemem ponoć jest przewód (nie pytajcie jaki, bo nie bardzo wiem i nie bardzo się znam) do intercoolera - koszt nowego to jedyne 824 PLN :duh: - panowie ponoć nie bawią się w zamienniki, tak więc część zamówiona w ASO........ Auto dalej stoi w warsztacie i czekamy na części. Przy okazji załatwią (usuną) mi klapki kolektora. Z jednej strony parę stówek za przewód może powodować ból głowy, z drugiej jednak cieszę się, że to nic poważniejszego tak jak początkowo przypuszczałem.

pozdr,

Paweł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jedyni magicy od skrzyń automatycznych w Krakowie i okolicach, to P. Dąbrówka "4gears" Jawornik, koło Myślenic. Robiłem u nich już 3 skrzynie i jestem zadowolony zwłaszcza, ze nie naciagają i są polowe tańsi niż ci tak zachwalani w Krakowie.