Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e 39 z 96 r 2.0i mam problem ze świecącym asc otórz zapaliły mi sie kontrolki abs i asc u mechanika na kompie wychodzi czujnik abs koła tylnego wymieniamy czujnik i abs gaśnie prędkość i spalanie działa a w dalszym ciągu pali sie asc czy to możliwe że w tej samej chwili uszkodził sie sterownik przepustnicy ponieważ mechanik najpierw po wymianie czujnika zapewniał ze będzie ok a gdy przejechałem kilka metrów stwierdził że komp pokazywał mu też błąd sterownika przepływik tylko dla mnie jest dziwne że popsuło to sie w tej samej chwili co czujnik abs panowie pomóżcie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Linka od asc jest na miejscu?

Nie wypadła?

Może być tak , że nie masz komunikacji między modułami abs i asc i w takim przypadku zapewne padł sterownik od abs.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Podjedź do jakiegoś kumatego elektronika, niech sprawdzi Ci sygnał na sterowniku najpierw, bo pewnie to jego wina a nie czujnika.
Opublikowano
Linka na miejscu a sterownik pompy mechanik wykluczył ponieważ mówił ze pompy z końcówkami numeu 000 czyli te starsze nie padają ale po odpaleniu silnika linka nie rusza nawet w teście
Opublikowano
Mi to elektronik sprawdzał na jakimś urządzeniu, nie znam się niestety na tym i nie wiem jaka fachowa nazwa tego, ale trwało to 10 minut, sprawdzenie każdego kanału sterownika + sprawdzenie sygnału z każdego czujnika.