Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Własnie wczoraj udało mi sie sprzedac 325tds i teraz poszukuje e39 do 35tys od 1998r. Mam mały dylemat miedzy 523, 528 a 525tds i 530d-> na która mam troszke za mało kaski :(

Może ktos z was ma cos gdzies na oku to niech podesle linka lub da jakies namiary. Interesuje mnie tylko sedan i najlepiej srebrny, szary, białe kierunki tył i przód z dobrym wyposazeniem.

Jesli to bedzie benzyna to w 35tys musze wyrobic sie z zagazowaniem.

Mam na oku takie 2 samochody jesli by ktos mieszkał niedaleko lub zna te samochody to prosze o info, bo mam troche daleko.

523 ze stargardu szczecinskiego

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=95455850

525tds Mielec

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93750197

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Czyzby nikoga z tamtych okolic na forum nie ma ????

Powiedzcie mi czy warto kupowac w Polsce, czy lepiej ruszyc na niemcy. Mam juz kilka samochodów upatrzonych w niemczech. Cenowo wychodzi podobnie lub nawet drożej wychodzi sprowadzony, ale chyba pewniejszy?????

70% bedzie to benzynka 528

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
watpie w przebieg tej 523 co pokazales .. te siedzenia wygladaja na "ciut" wiecej ;)
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

witam

w czwartek byłem w Chemitz i oglądałem parę e39 i to co jest u nas w komisach to sa samochody jakies troszke wyjezdzone, z tego co widzialem jesli chodzi o srodek - tapicerka itp. to te w Niemczech wygladają dużo lepiej i przebieg podobny. Często mozna trafic na egz. z ksiazka serwisowa roczniki 96-97 za okolo 5500-6500 euro (cena do negocjacji).

A u nas to samochody maja zazwyczaj przebieg do 200 tys :D

Jak masz czas i troche cierpliwosci to polecam pojechac do wroga i znalesc cos ciekawego.Tylko nie zawsze znajdziesz cos za pierwszym razem.

Pozdrowienia

Michal

Opublikowano

Moze macie jakies swoje ulubione miejsca u wroga gdzie mozna tanio i ładne e39 528 lub 530d tanio kupic

Mobile.de juz przegrzebalem, autoscoot24.de tez cos tam wybrałem ale ciekawe co ujrze jak pojade :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Moze macie jakies swoje ulubione miejsca u wroga gdzie mozna tanio i ładne e39 528 lub 530d tanio kupic

Mobile.de juz przegrzebalem, autoscoot24.de tez cos tam wybrałem ale ciekawe co ujrze jak pojade :)

Najpier poprzegladaj stronki a pozniej mozna jechac i szukac. Na stronach sa ceny zawyzone i zazwyczaj mozna kupic znacznie taniej. Jesli chodzi o "Chemitz" to sa komisy kolo urzedu rejestracyjnego duzy wybor i kolo Komina widac z daleka :).(jest oczywiscie wiecej ale podaem tylko te chrakterystyczne gdzie latwo trafic ) Te komisy to przewaznie prowadza sasiedzi ze wschodniej granicy :) lub Turcy. Chociaz mozna trafic na konkretny egz. z ksiazka serwisowa i nie duzym przebiegiem.

Opublikowano

ja rok temu jezdziłem po samochod w okolice frankfurtu nad menem , koblenz, tam to sami turcy handluja :) Stronki juz przegrzebane i kilka mam na oku. :)

Tylko nadal nie moge sie zdecydowac 530d czy 528

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Ja bym raczej nie jechal do wschodnich landow. Ludzie sa tam zdecydowanie biedniejsi i czasem niestety oszczedzaja na serwisach, jak nie przymierzajac Polacy :duh: .

Moim zdaniem najlepsze miejsce na BMW jest w okolicach ich ojczyzny, czyli Monachium. Moze nie sa tam najnizsze ceny, ale samochody sa w zdecydowanie lepszym stanie. Ewentualnie w okolicach Zaglebia Ruhry.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

mam juz kilka namierzonych w bawarii, ale jakos mnie zauroczyła ta

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93750197

Żebym znalazł tak wygladajaca 528 lub 530d w podobnej cenie i roczniku :)

Gadałem z gostkiem powiedział, że za 33tys ja odda. Podobno miał tylko mala kolizje i ma zdjecia uszkodzenia tylko zderzak, halogen i chyba błotnik( bo nawet lampa ocalała) Wazne jest tez praktycznie nowe zawieszenie które pare złotych kosztuje, a tak kilka lat spokoju :)

Kolejnu plus to chipowany silnik w profesjonalnym zakładzie z homologacja i hamownia na 155KM i 366Nm.

Chyba sie przejade do niego to jakies 300km od mnie, ale jesli ktos zna ten samochód to prosze o info

Choc nie myslałem o kupowaniu TDS-a bo juz jednego miałem, ale ten mnie urzekł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
nie wyrobiłbym pózniej na benzynke :):):) To ma byc samochod srednio ekonomiczny, a nie bardzo nie ekonomiczny :(

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

tak ogólnie to szukam 530d lub 528 ten TDS którego link podawałem to mi sie spodobał wizualnie ( tds to ostatecznosc juz wolałbym 523), jesli by miał pod maska 2,8 benzynke lub 3.0d to juz dawno bym po niego pojechał

Mobile.de juz przegrzebałem, autoscoot24.de tez mam kilka potencjalnych ofert. jutro rano kolega bedzie dzwonił zobaczymy :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa