Skocz do zawartości

BMW 320d M47 - Controller start of injection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. w e46 2.0d 135KM 00r wywali mi w Inpie taki komunikat: 10 controller start of injection. Objawy za zamulenia auta. Silnik odpala na dotyk i ochoczo wchodzi na obroty, podczas jazdy jest jednak mułem. Jak usunę ten bląd to wszystko wraca do normy. Niestety historia się powtarza i tak w kółko. Gdzie szukać przyczyny ?
Opublikowano

Poszukaj na forum ale o ile pamietam (bo mialek 2 lata temu ten sam silnik) to blad dotyczy pompy VP44 - zawiesza sie tloczek przestawiacza kata wtrysku - pompa do regeneracji. Auto kopci na siwo przy przegazowaniu?

Sory za ortografie

Opublikowano
Po za zamulaniem, oprócz czarnego dymu, nie ma nic. Początkowo myślałem, że jakiś czujnik padł, bo czasem silnik idzie elegancko a czasem strasznie muli. Silnik odpala na dotyk, na luzie pomimo błędu wkręca się na obroty tak jak powinien. Niestety jak się ruszy to ciężko osiągnąć setkę. Nic nie szarpie, nie faluje, "tylko" brakujeeeee mocy.