Skocz do zawartości

Regeneracja konwertera E46 - gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

właśnie zostałem uświadomiony, że pada mi konwerter w automacie, czy możecie mi polecić jakiś dobry serwis z którym macie doświadczenia odnośnie regeneracji. Za podpowiedź z góry dziękuję. Nie chce wysyłać do pierwszego lepszego.

Ponieważ niestety nie doczekalem się na pomoc kolegow na forum a widze, ze jest zainteresowanie to napisze jak odbiore już wyciagniety konwerter po regeneracji w Midparts. Może to komus pomoze w wyborze firmy, gdzie robic taka usluge.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego,

I jak? Pytam, bo znalazłem się na tym samym etapie jak Ty.

Przy okazji - jakie miałeś objawy?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Również przyłączam się do prośby, nawet ostatnio pytałem MIDPARTS o konwerter (650 zł). Narazie zdaża mi się sporadyczna "tarka" i od jakichś 15 tyś km przy 100 km/h jakby buczenie, ale tylko w tych okolicach (2tyś obr).

pzdr

Opublikowano
panowie jakie macie przebiegi?bo mam na oku ładną 320d z przebiegiem ori 220 000 skrzynia działa bez zarzutu..ale nie chce trafić na minę..teraz jest dobrze a co bedzie za miesiąc dwa tego nikt nie wie..przy jakim przebiegu macie takie objawy?
Opublikowano
KOlego ja mam 275 tyś, raczej nie kręcony. Ale z tego co nieoficjalnie się dowiedziałem "za darmo" mailowo w serwisie to miałem wymienianą skrzynię i turbo (pewnie na gwarancji bo siedzi skrzynia z numerem takim jak trzeba)
Opublikowano
to miałeś wymienianą na nową i już tarka..o jessoo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam 240.000km na blacie, raczej nie oryginalny, ale to bardziej moje odczucia. Nie mam żadnego potwierdzenia czy prawdziwy czy nie, ponieważ auto z Włoch. A z tego co słyszałem to nie da się nic od nich dowiedzieć. Na 100% wymieniałem olej przy 180.000km i wyciągałem jeszcze oryginalny filtr z 2003 roku. Ze skrzynią nic nie robiłem, oprócz zmiany softu. Nie mam informacji też czy kiedykolwiek coś było robione z nią. Ja przejechałem 60 000km bez awarii. Odpukać:)

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
a olej zmieniałeś jak kupiłeś? Mimo ze nie wiedziałeś czy był kiedykolwiek zmieniany?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Olej zmieniałem ponieważ pociła się uszczelka pod filtrem. Nie było co się zastanawiać tylko zmieniać.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

Ja odkąd kupiłem przejechałem prawie 40 tyś, olej wymieniany był pół roku po zakupie - poprzedni właściciel ponoć wymieniał. Filtr był z tego co pamiętam nieoryginalny ale olej dość brudny i opiłków trochę było w misce. Mimo wszystko chodzi bardzo fajnie - to buczenie przy stałej prędkości ok 100 km/h mam od 20 tyś, więc jak będzie się pogłębiał temat konwertera - bedzie bardziej buczał czy tarł to wtedy się za to wezmę, co do zmiany biegów nie mam problemów.

Postaram się nagrac np filmik dzisiaj jak wyjdę z pracy od odpalenia zimnego silnika po krótką jazdę i wrzucę, zawsze ktoś coś może porównać ze swoim.