Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, kupiłem ringi smd do e46, wyglądają mniej więcej tak:

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/639/891/496/496891639_297.JPG

w instrukcji (kwadratowa mała kartka) pisze, że 2 główne kable musze podłączyc do akumulatora, bodajże czerwony do + a czarny do - lub jakiejś masy, oraz kable dodatkowe żółty i biały, problem jest następujący, akumulator mam z tyłu w bagazniku, nie mam możliwości pociągnąć tego kabla bo jest za krótki, jak podłaczyc ringi ?! zdjąłem już całe światła, zamontowałem ringi i jak przyszło do podłączania myślałem ze sie ... pomocy :( w tutorialach na youtube nikt nie podłącza ringów z takimi kablami jak ja mam ...

Opublikowano
Tą instrukcje tłumaczył chyba "translator Google". Chodzi o zasilanie. Podłącz te swoje ringi pod kostkę od "postojowek" i wszystko będzie ok. Z reszta był podobny temat.
Opublikowano

czemu smd ? długa żywotnośc, na ten punkt przede wszystkim patrzałem, czemu byłbyś za ccfl ?

już znalazłem filmik, trzeba podlączyc kosteczki pod plusa i minusa, których na poczatku nie umiałem znaleźć :

po podłączeniu czerwonego kabla do + oraz czarnego do masy, dalej nie działają, dam to do jakiegoś mechanika... ręce mi już opadają, montaż powinien być dziecinnie prosty a jednak :/

Opublikowano

kolego czerwony kabel + podłączasz do klemy + pod maską (masz ją z lewej strony na górze) (Przed tą operacją odłącz klemę od aku w bagażniku żeby nie było zwarcia)

Kabel - podłączasz pod masę czyli blachę. Najlepiej w komorze pod maską po aku. Zostają ci jeszcze dwa kable bodajże biały i żółty. Jeden z nich podłączasz pod główny + zasilający stacyjkę ( czerwony przewód z paskami w skrzynce z przekaźnikami i kompem) a drugi np. pod oświetlenie wnętrza.