Skocz do zawartości

e39 523i Zmiana zderzaka z przed lift na po lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zakupiłem nowsze bmw które jest lekko rozbite i zamierzam je naprawić. Uszkodzony jest zderzak maska błotnik lampa. Autko jest z 99roku więc zderzak ma przed liftem. Mi się dużo bardziej podoba zderzak po liftingowy i chce taki kupić. Co muszę kupić aby to wszystko pasowało, wystarczy sam zderzak czy tez różnił się belką? Jakie były różnice przed i po lifcie? Maskę udało mi się kupić w kolorze i to z grillem po lifcie. Więc myślę, że to będzie wszystko ładnie wyglądało :)
Opublikowano
Witam zakupiłem nowsze bmw które jest lekko rozbite i zamierzam je naprawić. Uszkodzony jest zderzak maska błotnik lampa. Autko jest z 99roku więc zderzak ma przed liftem. Mi się dużo bardziej podoba zderzak po liftingowy i chce taki kupić. Co muszę kupić aby to wszystko pasowało, wystarczy sam zderzak czy tez różnił się belką? Jakie były różnice przed i po lifcie? Maskę udało mi się kupić w kolorze i to z grillem po lifcie. Więc myślę, że to będzie wszystko ładnie wyglądało :)

Nic nie musisz dokupować sam zderzak i pasuje bez problemu,też tak zrobiłem super wygląda...

Opublikowano
Powitać,pogratulować kolejnej Bawarki :norty: .Z tego co pamiętam belka na 99% jest taka sama- zakładałem kiedyś z kolegą.Pamiętam że zderzak kupił kompletny z wypełnieniem więc tylko montowaliśmy,ale nie było jakichś problemów. POzdr
Opublikowano

Wiesz..

Niby zderzak z ABS a nie z żywicy więc powinien być ok.

Problemy przeważnie zaczynają się na drodze spasowania elementów - jak jest w tym przypadku ciężko stwierdzić

Sprawa druga - jak już przedni zderzam M to wypadało by i tylny, nawet ze względu aby auto od razu nie wyglądało na ''bite przodem''

Jak już zderzak tył to i progi ..i zaczyna się łańcuszek..

Opublikowano

Nie polecam tego chińskiego gów.. w żadnym wypadku.Jeżeli zderzak to tylko oryginał...

Wiem że cena może wydawać się atrakcyjna....Ale jaka cena, taki towar...

Po pierwsze:nie spasujesz tego idealnie jak kolega wczesniej napisał

Po drugie :jak pomalujesz tą chinszczyzne to do roku popęka ci cały lakier ...

Opublikowano
a Ma miał ktoś z was taki zderzak ?

Miesiąc temu kupiłem kompletny oryg zderzak z listwami, kratkami ,belką ,halogenami w kolorze auta za 450zl z wysyłką,wiec daj sobie spokój z tym chińskim syfem i pokuszaj używki...\

Opublikowano

dobry lakiernik, to dobrze spasuje...

Ja mam takie zderzaki przód i tył. Jedynym mankamentem są te nadkola... bo teraz w zimę jak chlapie błotem to aż na przedni zderzak przez szpary ;p