Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy mam dwa pytanka, przed chwilką z nudów sprawdzałem po VINIE wyposażenie mojej trójeczki i natrafiłem na dwie dziwne elementy wyposażenia.

1. "Sterowanie opon" o co tu może chodzić, sprawdziłem sonie też viny wszystkich poprzednich moich beemek, a trochę ich było i każda ma ten zapis, no chyba nie chodzi o to, że jest kierownica w samochodzie...

2. "Główny wyłącznik akumulatora" , czy tu chodzi może o klemę pirotechniczną, czy o jakiś inny ukryty wyłącznik?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

1. To pochodna systemu ABS - odpowiedni sterownik uczy się jakie masz założone opony poprzez czujniki ABS i prędkość obrotową danych kół. Jak stwierdzi, że jedno z kół zaczyna się kręcić szybciej, bo jego obwód maleje w skutek upływu powietrza z opony, zgłasza lampką błąd na desce.

2. Tak, to jest klema piro.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pochodna systemu ABS - odpowiedni sterownik uczy się jakie masz założone opony poprzez czujniki ABS i prędkość obrotową danych kół. Jak stwierdzi, że jedno z kół zaczyna się kręcić szybciej, bo jego obwód maleje w skutek upływu powietrza z opony, zgłasza lampką błąd na desce.

Możesz powiedzieć coś więcej o tym?

Wiem że RDC sprawdza ciśnienie w oponach, ale o w/w opcji nie słyszałem :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No mnie to też ciekawi bo u mnie są w feldze po prostu czujniki które wysyłają sygnał do kompa o ciśnieniu .