Skocz do zawartości

BMW USB ROAD MAP EUROPE MOTION 2014-1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tzn tylko wersji next nie dotyczył ten temat.

Witam,

Temat jest dal mnie tez interesujacy ze wzgledu na posiadany model auta i navi S606A . Ale tematyka i slownictwo jest dla mnie obce i ciezko mi sie pokapowac.

Co masz namysli piszac "next" ?

Co to za wersja premium ?

Pozdr

Tomek

Opublikowano
Tzn tylko wersji next nie dotyczył ten temat.

Witam,

Temat jest dal mnie tez interesujacy ze wzgledu na posiadany model auta i navi S606A . Ale tematyka i slownictwo jest dla mnie obce i ciezko mi sie pokapowac.

Co masz namysli piszac "next" ?

Co to za wersja premium ?

Pozdr

Tomek

CID MID - mapy MOTION

CIC HIGH - mapy PREMIUM

NBT - mapy NEXT

http://www.bimmerdiag.pl/ - WROCŁAW, LEGNICA, LUBIN dolnośląskie http://www.facebook.com/bimmerdiag/
Opublikowano

CID MID - mapy MOTION

CIC HIGH - mapy PREMIUM

NBT - mapy NEXT

pozwole sobie co nieco dopisac w celu sprawdzenia czy dobrze rozumiem temat:

CID MID - mapy MOTION - S606a

CIC HIGH - mapy PREMIUM - S609a

NBT - mapy NEXT - niewiem :roll:

dobrze to rozumiem?

A ten problem z mapami 2014-1 vs 2013-2 to jakis blad czy celowo tak zostalo zrobione ? Bo bez sensu ze nagle jakies ulice znikaja :mad2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Czy zostalo to celowo zrobione tego nikt nie wie. Czytalem wyciag z PUMA i BMW z wszystkimi reklamacjami wysyla do producenta map.

Najwiekszy problem w tym jest pokrycie drog Polski ( 22% ) wiedz zawsze moga powiedziec ze przybylo autostrad wiedz musieli odjac mniej wazne drogi. W innych krajach jest pewnie podobnie.

W wersji 2014-2 powinny byc poprawki ale pewnie nigdy sie nie pojawi bo juz dawno powinna wyjsc (na ameryke juz dawno sie pojawila)

Znajac problematyke aktualizacji 2014-1 zdecydowalem sie na 2013-2 bo navi potrzebuje w miastach i malych miejscowosciach a nie na autostradzie.

Trzeba czekac do 2015, moze sie cos zmieni, oby na lepsze :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

NBT czyli mapy Next to również kod wyposażenia $609 + dodatkowego.

Nawigacje NBT posiadają wbudowany moduł telefonu czyli zbędny jest np combox.

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A ja mam pytanie odnośnie kodu FSC potrzebnego do zaktualizowania mapy, czy jeśli mam kod którego użyłem do aktualizacji mapy z 2013 to do mapy z 2014 też mi on przypasuje, czy za każdym razem trzeba mieć nowy kod ?
Opublikowano
Jeżeli nie miałeś kodu life time to czeka Cię ponowny zakup :(

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555

Opublikowano
A ja mam pytanie odnośnie kodu FSC potrzebnego do zaktualizowania mapy, czy jeśli mam kod którego użyłem do aktualizacji mapy z 2013 to do mapy z 2014 też mi on przypasuje, czy za każdym razem trzeba mieć nowy kod ?

jesli chcesz wieksze info PM

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jesli chcesz wieksze info PM

a co poradzisz jeżeli mam navi od innego auta ( CIC duży ekran) i emulator , wszystko działa tylko chodzi o aktualizację mapy

Opublikowano
ok , to wiem tylko chodzi o koszty ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ok , to wiem tylko chodzi o koszty ?

odezwij sie do nas sprobujemy pomoc

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

menupolskie2.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie mam problem z aktualizacją mapy Motion 2014-1. CIC-MID (fw 2012r) + emulator + wprowadzony kod FSC (pod vin navi) + USB z mapą - schowek pasażera:).Problem - aktualizacja rozpoczyna się po każdym odpaleniu auta, czyli nie działa to tak jak powinno, jeździłem ciągle przez ok 2h i też nic . Kolega z forum napisał mi że winę za to ponosi blokada funkcji video in motion w emulatorze i coś w nim należy grzebnąć - jesteście mi w stanie powiedzieć co dokładnie ? Będę wdzięczy za pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam problem z aktualizacją mapy Motion 2014-1. CIC-MID (fw 2012r) + emulator + wprowadzony kod FSC (pod vin navi) + USB z mapą - schowek pasażera:).Problem - aktualizacja rozpoczyna się po każdym odpaleniu auta, czyli nie działa to tak jak powinno, jeździłem ciągle przez ok 2h i też nic . Kolega z forum napisał mi że winę za to ponosi blokada funkcji video in motion w emulatorze i coś w nim należy grzebnąć - jesteście mi w stanie powiedzieć co dokładnie ? Będę wdzięczy za pomoc

potrafie rozwiazac Twoj problem, aby update ruszyl. Jakie to auto F25, F30, e90 ?

PARTNER BMW AG

menupolskie2.jpg

Opublikowano
e90
Opublikowano
e90

jak bedziesz zainteresowany to odezwij sie PM lub dzwon na 504384405

PARTNER BMW AG

menupolskie2.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Hey, czy już wiadomo coś o mapach na 2015 ? Kiedy co i jak
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Up! Nikt nic nie wie?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Hey, czy już wiadomo coś o mapach na 2015 ? Kiedy co i jak

sa juz mapy do PREMIUM 15-2, do motion trzeba czekać

PARTNER BMW AG

menupolskie2.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam.

1.skąd wziąć ten kod odblokowujący?

2.proźba o podanie go wyskoczy automatycznie po podpięciu pendrivea?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

1. Zapłacić komuś kto Ci go wygeneruje.

2. Tak.

Opublikowano
Znalazłem mapy 2017-2 Ale nie ma tam wzmianki czy to wersja PL, jeżeli teraz mam menu i nawigację po polsku to tak zostanie po aktualizacji?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ma się nazywać BMW Road Map Europe West MOTION 2017-2.

Język w nawigacji nie ma związku z mapami. Możesz mieć mapy Ameryki Północnej a język chiński. :)