Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ponieważ wczoraj gdy jechałem poczółem zapach dymu stanołem maska w góre i co widze pełno oleju na kolektorze wylotowym dojechałem tak do domu cały czas dym z pod maski .dodam ze mróz był 18 stopni jak wyczaiłem ze to z pod uszczelki zaworów wziołem klucze i zdjąłem pokrywe zaworów okazało sie ze pękła na 6 gaże i wypchnęło uszczelke.Olej prawie cały został wywalony na zewnątrz i teraz pytanie czego to było przyczyną mam już zamówione nową pokrywe uszczelki ale czy to bedzie tylko to czy coś jeszcze mogło się jeszcze uszkodzić POMOCY
Opublikowano
Prawdopodobnie zamarzła ci odma i dlatego tak się stało , przy wymianie kolektora zmień tez separator odmy (nie jest drogi) i poczyść dokładnie wszystkie przewody od odmy
Opublikowano

Też tak uważam. Ewnwtualnie mógł ktoś źle skręcić pokrywę i pękła na mrozie od przeciążenia.

Bo przy zatkanej odmie najczęściej pęka uszczelka pokrywy, albo wywala bagnet oleju.

Odme tak czy inaczej bym wymienił.

Opublikowano
Panowie wymieniłem tą pokrywe ,uszczelke i narazie jest ok próbowałem dostać sie do odmy ale nie moge wyjąć obudowy filtra powietrza trzyma ta rura co wchodzi w błotnik Auto stało w ciepłym garażu moze zator w tej odmie puścił bo jak dmucham w ten wąż co idzie do pokrywy to słychac jak bulgocze olej ????