Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ktoś z Was ma problem z czujnikiem płynu do spryskiwaczy w swojej F20?

U mnie (i nie tylko) objawia się to tak że po zalaniu zimowego plynu do pełna( testowane z większości stacji BP, Shell, Orlen) mimo pełnego zbiornika w niskich temperaturach ( od -5) czujnik krzyczy że konczy się płyn.

Wprawdzie wątek jest poruszony w dziale F30 - ale może nie każdy czyta, więc wkleję tu :)

viewtopic.php?f=163&t=199370

Opublikowano

Miałem ten sam problem jakoś na przełomie roku.

W warszawskim ASO BMW powiedziano mi, że to wina składu płynu do spryskiwacza i czujnik podobno wariuje.

Jakoś w to nie wierzyłem, a że moja wizyta zbiegła się z akcją serwisową w ramach której miałem m.in. od nowa wgrane oprogramowanie to chyba pomogło.

Po tej wizycie odpukać cisza z tą kwestią...za to pojawiła się nowa...często wyświetla mi komunikat awarii rozrusznika...nie ma lekko :)

Opublikowano
U mnie po skończeniu się oryginalnego płynu BMW do spryskiwaczy zalałem ten z orlenu i kontrolka przestała się domagać. wszystko ok
Opublikowano
Właśnie chodzi o skład - tak jak pisałem w wątku o F30 - wystarczy dolać koncentratu Sonax do zbiornika i efekt znika. Albo chodzi o gęstnienie tego co mamy na stacjach, lub o jakieś przewodnictwo elektryczne w czujniku.