Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem z moca silnika. od 6 miesiecy mam sekwencyjny gaz w

aucie. auto do niedawna jezdzilo bez zarzutu a spadku mocy silinika na gazie nie wyczulem. auto stalo jednak bez ruchu na mrozie przez ponad mioesiac.teraz auto jedzie bardzo slabo na gazie i benzynie. dopiero wyciagniecie bezpiecznika z instalacji lpg przynioslo efekt i auto odzyskalo moc.wymienilem swiece na nowe( NGK) i pojezdzilem na nich niecaly tydzien i sa znow okopcone-do okola. jezdzilem specjalnie tylko na benzynie bo tak

zasugerowali mi ludzie z warsztatu lpg. Czy ktos wie dla czego swiece moga byc ciemne do okola po tak krotkim czasie? mysle ze auto stracilo moc na lpg wlasnie przez okopcone swiece.

Opublikowano
Po pierwsze to podłącz samochód pod kompa i wtedy się wszystko wyjaśni, możliwe że lambda padła i zły skład mieszanki jest i stąd ten nalot. Ile pali?
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Może też byc katalizator gdyż na gazie większa jest temperatura spalin i kat ma krótszą żywotnośc, wtedy pojawia się problem z sonadami tak jak Peet napisał
Opublikowano

no wlasnie bylem sprawdzic go pod kompem ale skonczyla im sie licencja na

oprogramowanie i musze chwile czekac az dadza znac kiedy beda mogli mi sie w koncu podlaczyc. pali sporo wiecej ale nie wiem ile dokladnie wynosi spalanie.

Opublikowano
zapomnialem o oleju. co do tej kwestji to nie widac znacznych ubytkow oleju a pozostalo mi juz tylko 2 tys km do wymiany
Opublikowano
pali sporo wiecej ale nie wiem ile dokladnie wynosi spalanie.
To chyba wszystko wyjaśnia. Jednym zo objawów padniętej sondy jest duże spalanie. Wstępnie możesz już się rozglądać za nową.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg