Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, mianowicie jak ustawie temperature 17 stopni to leci bardzo cieple powietrze tak samo jak na 32 stopnie, poprostu nie ma roznicy,a powinno moim zdaniem letnie jedynie jak ustawie na 16 to leci zimne, nie mowie tutaj o srodkowych nawiewach bo te steruje sie srodkowym pokretlem. Tez tak macie czy poprostu cos u mnie nie gra?
Opublikowano

Wszystko zalezy od tego ile aktualnie jest w aucie...

Jesli w aucie masz niska temperature (np. 0 stopni) to po ustawieniu klimatronika na 17 bedzie powodowalo, ze ogrzewanie bedzie jak najszybciej dazylo do wyrownania temperatury wewnetrznej do tych 17 stopni (nawet jesli nie uzywasz przycisku auto). W miare zblizania sie temperatury wewnetrzej do temperatury zadanej z nawiewow powinno leciec coraz letniejsze powietrze i ustabilizowac sie gdy w samochodzie osiagniemy temperature zadana.

Opublikowano
Załóżmy, że masz rozgrzany silnik do temp roboczej ale lodowato w aucie. Włączysz na 17st to będzie waliło gorącym aż do tych 17st nie dobije. jak będzie blisko tej temp to ogrzewanie stopniowo będzie coraz mniej intensywne coraz chłodniejsze. Potem tylko będzie podtrzymywać tą temp.
Opublikowano
Ogółem ten"klimatronic" w E46 jest chyba średni... :(

Większej bzdury nie czytałem od wczoraj chyba.

Pojeździj Oplami z ich dramatycznym klimatronikiem, potem hondami, zwłaszcza accord, a na koniec proponuję spróbować klimatronika fiata.

W E46 to jeden z najstabilniejszych systemów utrzymywania optymalnej temperatury z jakimi się spotkałem. Kwestia zrozumienia jak to obsługiwać i czego oczekujesz od systemu.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Ogółem ten"klimatronic" w E46 jest chyba średni... :(

Większej bzdury nie czytałem od wczoraj chyba.

Pojeździj Oplami z ich dramatycznym klimatronikiem, potem hondami, zwłaszcza accord, a na koniec proponuję spróbować klimatronika fiata.

W E46 to jeden z najstabilniejszych systemów utrzymywania optymalnej temperatury z jakimi się spotkałem. Kwestia zrozumienia jak to obsługiwać i czego oczekujesz od systemu.

Dokładnie.

Audi tez słabo wypada w tym temacie przy BMW.