Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

213 koni ze 116i?

Szacunek.

pod wrazeniem jestem ze z 28i robi sie prawie 300koni.

Taka moc jako daily w zupelnosci wystarcza.

Dzielajcie Panowie, wklejajcie wykresy i postepy w modyfikacjach ;)

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no wlasnie widac iaki jest potencjal wszystkich benzynowych silnikow R4 i R6 BMW ... Brawo
Opublikowano

Wytłumaczcie mi łopatologicznie. Czy ta modyfikacja to dodanie chipa, czy tylko modyfikacja oprogramowania silnika? Czy to np. mając auto na gwarancji, zmodyfikuję sobie, a jak będę jechał na przegląd to sobie odepnę, a później się to znowu podepnie?

M.

Opublikowano
pytanie: czy to co oferuje AC Schnitzer (dla silnika 35i: 360km i 500Nm) to box czy coś więcej? myślicie, że warto? argument: brak utraty gwarancji???
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ACS sobie odpusc - widzialem te boxy i na 99% nie bedzie 360KM jak wyjdzie 330-340KM to max do tego problemy z gwarancja sam kupilem i mialem nie tylko problemy ze silnikiem ( byc moze trafilem na felerny box ) ale procedura zwrotu pieniedzy byla bardzo bolesna i dluga - sam osobiscie widzialem 4 modele serii 5 i to co obiecuje ACS to tylko marzenie producenta.\

Sa lepsze i o wiele tansze firmy

Opublikowano
G-CS a masz też box do 116i? jakie przyrosty daje? generalnie większość f-ek jeszcze na gwarancji / z pakietem serwisowym :)
Opublikowano

no więc właśnie - gwarancja i temat zamknięty :/

a mam 428 (co prawda z boxem ale czasem wywala check engine i mnie to baaardzo drażni...)

Pozdrawiam,

M.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jaki błąd wywala? możesz wiecej napisać
Opublikowano

zapala się żółte check engine, nie pojawia się żaden komunikat o błędzie, jak wkładają kluczyk w ASO też się nic nie pojawia.

Jak podłączyli komputer na twardo to pokazało błąd czujnika - pokazywał więcej powietrza w turbinie. Czujnik wymienili i mówią, że to nie mogło mieć związku z boxem ale miało na pewno bo po kilku tygodniach błąd znów się pojawił.

Jak jechałem znów do ASO to miałem dzwona :mad2: więc nie sprawdziliśmy :)

Za jakiś czas znów podepnę boxa ale już na ciut niższych parametrach i zobaczymy czy będzie wyskakiwać Check Engine - jak tak to zdejmę go bo strasznie mnie to drażni, a auto przecież mam nowe.

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano
G-CS, coś umknęło - masz boxy do 116i? jakie przyrosty mocy, jaka firmę polecasz i jaka jest ich cena (może być pw jak wolisz)?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

co sądzicie o tunerze "Kreator Mocy" z Warszawy?

pytam ponieważ w Polsce niewielu ogarnia silnik N20 a Kreator Mocy zrobił coś takiego:

http://www.kreatormocy.pl/portfolioentry/bmw-f25-x3-2-0i-184-km-podniesienie-mocy/

nie zależy mi na tak dużych przyrostach bo ten powyżej to już chyba mocne wyżyłowanie silnika...

proszę o opinie polecanych - sprawdzonych tunerów :wink:

Opublikowano
No właśnie też jestem ciekaw jak to X3 się trzyma po tym chipie? A może jest tu właściciel?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
czy te silniki z 320i i 328i to praktycznie to samo i różnią się tylko programem? i zasadniczo chipuje się do podobnych poziomów?