Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

J/w pytanie!

Czy lampy tylne LCI różnią się od siebie przy modelach e92 i e 93? Wiem, że są inne klapy, ale lampy? Ewentualnie czy obie jej części się róźnią czy tylko te zewnętrzne (większe).

Za podpowiedź będę wdzięczny bo planuje kupić takowe, a nie chciałbym nabyć tych niewłaściwych :mrgreen:

Opublikowano
a powiedz mi klapa tylna zmienia się również czy może zostać ta sama po nowe lampy LCI ? Potrzebne jakieś przejściówki prócz kodowania ?
Opublikowano
a powiedz mi klapa tylna zmienia się również czy może zostać ta sama po nowe lampy LCI ? Potrzebne jakieś przejściówki prócz kodowania ?

Klapy nie trzeba wymieniać.

Wszystkie numery potrzebnych części:

63217252779

63217252780

63217251957

63217251958

61122181307

Jak nie masz biksenonu skrętnego to samo kodowanie lamp nie wystarczy. Forumowi spece np prmax sobie z tym problemem poradzą

Opublikowano
Są skrętne + doświetlanie. Niebardzo wiem gdzie mam spr te numery, pośród tych numerów jest jakaś przejściówka czy nie jest ona potrzebna do adaptacji lamp LCI?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jeśli nie chcesz się bawić z kabelkami to zastosuj adaptery. Nr ETK: 61 12 2 181 311

Wtedy, samo podłączenie będzie plug&play.

Lampy LCI do poprawnej pracy wymagają kodowania modułu FRM.

Małe sprostowanie :wink:

Do E93 należy kupić poniższe elementy:

Zestaw przew. dopos., światła Facelift

61 12 2 181 311

Lampa tylna w błotniku lewa

63 21 7 252 091

Lampa tylna w błotniku prawa

63 21 7 252 092

Lampa na pokrywie bagażnika lewa

63 21 7 252 783

Lampa na pokrywie bagażnika prawa

63 21 7 252 784

Opublikowano
udało mi się skompletowac za 1500zł (2 części nowe, dwie używane). Swoją drogą w serwisie chyba tyle samo wychodzi albo kapke taniej po rabacie :lol:
Opublikowano
Panowie kolejne pytania dot. montażu lamp LCI. A Mianowice, adapter/przejściówka.. Koszt nowej to 340zł (lekka przesada), także moje pytanie czy nie ma problemu z zaadaptowaniem starej kostki i przepięciem pinów? :?:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Panowie kolejne pytania dot. montażu lamp LCI. A Mianowice, adapter/przejściówka.. Koszt nowej to 340zł (lekka przesada), także moje pytanie czy nie ma problemu z zaadaptowaniem starej kostki i przepięciem pinów? :?:

Jeśli rezygnujesz z oem adapterów potrzebować będziesz nowej wtyczki (do LCI), pin'ów oraz praski do konektorów...

Opublikowano

Jeśli rezygnujesz z oem adapterów potrzebować będziesz nowej wtyczki (do LCI), pin'ów oraz praski do konektorów...

Gdzie ewnetualnie kupić tą wtyczke itd ? Masz może schemat do podłączenia?

Jak chcesz to zrobić najtaniej kup wiązkę z używanego auta i przylutuj wtyczkę.

Od LCI chyba cięzko jest dostać...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z tego co pamiętam to wtyczka ta mała do lamp LCI występuje też w innych miejscach w aucie, także nie trzeba mieć konkretnie od lamp...
Opublikowano
ok, dzieki. Zamówiłem all z serwisu, szkoda czasu na adaptacje.