Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam od jakiegoś czasu zauważyłem że pod autem z przodu od strony kierowcy mam plamę nie jest to olej ani płyn chłodniczy (na tyle i le sie orientuję) stwierdzam to po sprawdzeniu poziomów, wyciek "idzie" po wewnętrznej stronie koła lewego (po wewnętrznym nadkolu) co to może być? Edytowane przez Sebidini
Opublikowano
Płyn hamulcowy :?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Pod filtrem kabinowym od strony kierowcy masz zbiorniczek od układu hamulcowego. Musisz całą to obudowę filtra rozebrać. Wszystko jest na zatrzaski.

dzięki

• 3 lata później...
Opublikowano

Mam E53, szukam rozwiązania problemu, który być może wystąpił bardziej ogólnie.

Mianowicie dzisiaj, podczas ostrzejszego przyhamowania przy bardzo niewielkiej prędkości, gdy inne auto zjechało mi drogę na skrzyżowaniu i następnie po zjechaniu z tego skrzyżowania poczułem po chwili że przy hamowaniu pedał hamulca zagłębia się miękko coraz niżej. I tak przy każdym kolejnym naciśnięciu. Od razu pomyślałem, że coś jest nie tak i musi to być związane z ucieczką płynu hamulcowego. Zajrzałem pod auto i płyn mocno kapie w okolicy skrzyni biegów, ale trudno to zlokalizować, bo wszystko jest zakryte plastikowymi osłonami, rozlało się też po belkach i osłonach aż do progu i również w tym miejscu jest wszystko mokre i kapie. Czy tam idą jakieś przewody, które mogłyby pęknąć?

Opublikowano
Ok, okazało się, że przewody były już dość pordzewiałe i jeden z nich puścił. Wymienili mi je od przodu to tyłu. Jednakże okazało się, że prawdopodobnie pompa nie podaje ciśnienia na tylne koła. Zasugerowali mi wymianę pompy i są na etapie szukania jej w Inter Carsie. Trochę dużo tych przypadków jak na jedną awarię - i przewód i pompa jednocześnie?