Skocz do zawartości

E46 Touring M47TU 2003r AT - dymi, czyżby po chipie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem świeży na forum wiec chciałem sie przy okazji przywitac z Wami

Pacjent to moje E46 Touring M47TU 2003r AT prawdopodobie po chipie (sprowadzone z Niemiec).

Auto kopci przy dodawaniu gazu. Mocy nie brakuje.

Co zrobiłem:

Czyszczenie EGR, zaworów vac. etc. Wywalenie klapek zawirowań w kolektorze.

Odpięcie podciśnienia z EGR nie zmniejsza kopcenia, oczywiście dłuższa jazda z odpietym wywala Check Engine.

Wirnik turbiny nie ma luzów poprzecznych ani wzdłużnych, łopatki oczywiście OK.

Filtry wymienione

Uszczelki i cały układ powietrza sprawdzony pod względem nieszczelności, wymienione uszczelki na zasilaniu turbiny jak i po stronie doładującej aż po sam kolektor, czyli wszystkie O-ringi i uszczelki na turbo oraz IC.

Inpa pokazuje parametr zadany doładowania na poziome 2.55-2,62bar rzeczyiste w tych okolicach, ciśnienie na szynie CR zadane 1680, rzeczywiste okolice 1700

MAF zadane w okolicach 1000, rzeczywiste okolice 1180-1200

Jeśli auto jest po chipie, jest możliwości powrotu do serii przy pomocy SSS lub DIS? Działąjącego DISa gadającego z autem oraz odpowiedni kabelek wykonany samodzielnie mam.

Opublikowano

auto ma chipa, +/- 180km powinno byc

2.68 na szynie 1.6, przeplywka 1250-1300, widzialem wykres 190km

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Wystarczy że Disem zrobisz aktualizacje przepływki i już nie będzie chipa ,ale radził bym Ci żebyś sobie zgrał ten soft ,bo może kiedyś za nim zatęsknisz :D