Skocz do zawartości

[520i] Ile kosztuje wymiana silnika jak i sam silnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takie proste pytanie mam. Ile może kosztować sam silnik M50 (najpewniej M50B20 Vanos)i ile może kosztować jego przełożenie ?
Opublikowano
Allegro nie dziala?

Koszty przekladki to rzecz wzgledna.

Dokladnie. Cena silnika zalezy od jego stanu i sprzedajacego. Jedni za trupa zawolaja jak ktos normalny za dobry silnik. Kwestia szukania, najlepiej na forach gdzie mozna dorwac cos w miare pewnego.

Przekladka to zalezy kto to bedzie robil i jakie niespodzianki w trakcie przekladki wyjda. Zdzichu w szopie wezmie mniej niz ogarniety w temacie czlowiek, ale zostawi pod maska "obore"

Opublikowano
naj lepiej szukaj takiego co jest jeszcze w aucie zeby mozna bylo go odpalic wtedy na 100% bedziesz pewny bo takie z alledrogo to troche strach to juz wolalbym chyba zrobic remont tego padnietego :norty:
Opublikowano
Czasem w dziale kupie sprzedam, jest szansa kupić od uczciwego użytkownika taki silnik w granicach 500-700zł, przejrzyj fora internetowe.
Opublikowano (edytowane)
Takie proste pytanie mam. Ile może kosztować sam silnik M50 (najpewniej M50B20 Vanos)i ile może kosztować jego przełożenie ?

a czego sie uparles na M50b20 jak M50B25 jest to samo w sesie ze siada bez problemu ,a radocha z jazdy o wiele wieksza jak juz pachac sie w wymiane silnika to w cos co ma lepsze osiagi mozna powiedziec ze spalanie jest takie samo ja bym wkladal M50B25 ale to jest moje zdanie :norty:

Edytowane przez haras
Opublikowano

Jak ma baze od 2.0 to lepiej 2.0. Zeby było tak jak ma być to dolicz skrzynie, dyfer, nie wiem jak z wałem sytuacja, wydech, sonda pewnie inna, przepływka. Poza tym ja nie spotkałem się jeszcze z dobrym 2,5 za w miare dobre pieniądze a nie dla wszystkich koszt rzędu 2tys to pikuś. Tym bardziej, że z tego co pisze to nie wsadzi sobie sam silnika a to dodatkowy koszt. Więc kupując 2.0 i mając cały osprzęt wystarczy mu słupek i tyle. Dużo tańsze rozwiązanie :cool2:

Kolego sad_madman napisz skąd jesteś, jakbyś był gdzieś blisko to Ci się ten silnik wsadzi.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!