Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam czasami klopot klopot z odpalaniem auta. Poprzedni wlasciciel powiedzial ze to wina swiec i zeby usterka przestala byc dokuczliwa nalezy wymienic wszystkie.

A zatem moje pytanie jakie swiece sa odpowiednie do tego modelu, silnika, itp ?? (niezaleznie od kwoty).

Dziekuje

Opublikowano (edytowane)
Witam

Ja tez mialem problem z rozruchem i to nie byla wina swiec tylko odma i czujnik polozenia walu :D

hmmm tak sobie teraz mysle czy podpiecie pod kompa przed jakakolwiek ingerencja by nie bylo najlepszym rozwiazaniem ?? czy bedzie to widoczne ?? zeby nie trzeba bylo wymieniac dobrych czesci, a co do tego czujnika trudne dojscie ??

Edytowane przez slawek1906
Opublikowano
Wymieniałem ów czujnik w M52.Mało mnie szlag nie trafił.Do odkręcania imbus nr.5.Czujnik był jeszcze fabryczny i wkręcony na pastę.Imbus oczywiście obrócił się uniemożliwiając wykręcenie.Musiałem wbijać gwiazdkę nr.6.A miejsca na zamach do wbicia jest tam 5 cm.G...na robota, :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie to trwało 15 minut.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
No i co Twoja odpowiedz wniosła?.Oczywiście także imbus Tobie się zerwał i musiałeś kombinować.Jeśli tak to po prostu jesteś bardzo zdolny,ja niestety mniej.Jeśli wymieniałeś bez problemów to napisz to .Inaczej ten wpis nikomu nic nie daje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ktoś inteligentny potrafi dojść do odpowiednich wniosków.

15min= łatwe zadanie.

A swoją drogą twoja ostatnia wypowiedź to typowe zaśmiecanie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!