Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e28 z silnikiem m20b20. Wiem, że to nie ten dział ale w youngtimerach mógłbym się nie doczekać na odpowiedź a w e34 siedział ten sam silnik :)

Auto kupiłem z instalacją gazową której chce się na dniach pozbyć. Standardowo wtryski są w opłakanym stanie więc potrzebuje nowych a te z aso to koło 500 pln za sztuke...

Jakie wtryski mogę wsadzić do tego motoru? Obiło mi się o uszy coś o wtryskach z isów. Do m20b25 podobno pasują ev6 bosha. Czy ev6 będą chodziły jak należy również w b20? Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże :)

Opublikowano

Spróbuj na początek wyciągnąć całą listwe wtryskową z kolektora obrócić ją w stronę ściany i zobaczyć czy rozpylają mgiełkę, czy do samego końca paliwo leje się jak z pistoletu na wodę a nie stara ani trochę się rozpylić.

Zawsze coś tam będziesz wstępnie w stanie zaobserwować, u mnie przy m50 się to jak najbardziej sprawdziło :wink:

Opublikowano
Zalało mi go już ze 2 razy więc nie sądzę żeby tam była mgiełka :P wie ktoś może jaką wydajność mają oryginalne wtryski w m20b20? Jestem laikiem więc niektórych pewnie zdziwi to pytanie ale czy założenie wtryskiwaczy nowszej generacji i o większej wydajności może mieć wpływ na lepszą pracę silnika i mniejsze spalanie?
Opublikowano
Z tego co tam kiedyś czytałem to wsadzają wtryski od m50 + regulator z m50. Nie wiem jak jest z m20b20 ale do e30 z super etą (głowica 2,5 ; blok 2,7) wsadzaliśmy od m50 i ładnie hula tylko nie pamiętam już czy to było od 2.0 czy od 2,5. No i tam nie patrzy się zbytnio na spalanie bo to nie auto do niedzielnych wycieczek.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Cześć,

ja korzystałem z ich usług. Tylko nie regenerowałem, ale kupiłem 'nowe' wtryski do m20b25 o których wspominałeś. Przysłali komplet, wrzuciłem do auta, okazało się, że dwa z 'nowych' nie działały. Szybki zwrot niedziałających do nich - za 2 dni od tego miałem już dwa inne działające wtryski wysłane na ich koszt.

W skrócie, wydają się rzetelni i warci polecenia. Przynajmniej ja jestem zadowolony.