Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy wie ktoś może jaka jest różnica między silnikiem 2.8 a 2.8is ?

Spotkałem się z IS w wersjach amerykańskich E36...

Zastanawiam się ile koni to ma i czy wogole jest jakaś różnica.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
jak byłem w juesej do zauważyłem że wszystkie 6 cylindrowe silniki w E36 oprocz M mają oznaczenia IS ale nie udało mi sie dowiedzieć o co z tym chodzi.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
jak byłem w juesej do zauważyłem że wszystkie 6 cylindrowe silniki w E36 oprocz M mają oznaczenia IS ale nie udało mi sie dowiedzieć o co z tym chodzi.

Tez sie kiedys nad tym zastanawialem , ale wychodzi na to , ze to jest tylko amerykanskie oznacznie w E36 Coupe .

Opieram to na tym , ze przegladajac ebay.com i wpisujac w wyszukiwarce trojek 325is albo 328is znajduja sie tylko Coupe E36 z tymi silnikami i dodatkowym oznaczeniam IS.

Ale moge sie mylic :roll:

Opublikowano
Też się spotkałem z tak oznaczonymi amerykańcami, np. E30 325is, ale jak w takim razie oznaczają E30 318is i E36 318is, które już w europie są "is" ?
Opublikowano
Były na 100% bo robilem przy E36 coupe z M42 na automacie, wesja USA, nawet na amerykańskich tablicach ale była bez znaczka na klapie. Widocznie zmienił właściciela. Było to jednak 2 lata temu i nie myślałem żeby sprawdzić jak ma napisane na tabliczce znamionowej lub w papierach.