Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E91 z 2009r od tygodnia.... opisze objawy może już ktoś walczył z tym: rano po przymrozku odpalam auto i chce włączyć ogrzewanie szyby nie działa nadmuch też nie działa więc gaszę auto i próbuje odpalić drugi raz a tu nic nawet pilot nie reaguje myślę aku padł nawet nie dało się auta zamknąć pojechałem po prostownik do kolegi gdy wróciłem naciskam pilot działa zamyka otwiera wkładam do stacyjki pali normalnie no ok pojeździłem z 2h stanąłem koło sklepu gdy wróciłem odpalił normalnie ale nagle zegary przestały działać kierunkowskazy radio zaczęło przerywać postanowiłem nie gasić i pojechałem do domu w domu zgasiłem i od tej pory lipa pilot nie rozbraja alarmu nie otwiera drzwi jak otworze kluczem alarm wyje myślę aku podłączyłem na całą noc rano dalej nic zero reakcji bezpieczniki sprawdziłem ok napięcie aku ok przy silniku coś sie przełącza coś pstryka nie wiem o co chodzi czy ktoś widział takie cuda ????

pozdrawiam

Opublikowano

Ja stawiam na akumulator . Mimo ,że go ładujesz to szybko traci napięcie i dlatego takie wianki .

Podmień od kogoś i sprawdż .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

No i kolega amsat ma racje to akumulator padł wczoraj był pierwszy przymrozek i go strzeliło teraz pytanie czy muszę kupić oryginał czy wystarczy z takimi parametrami czytałem gdzieś że nowy trzeba adoptować sam pewnie tego nie zrobię tylko przez kompa ?

ok doczytałem co do akumulatora jak założę nowy to potwierdzę na 100% czy usterka zniknęła

Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc i szczęśliwego nowego Roku

pozdr

Opublikowano

Witam,

podobne objawy miał kolega w E60 gdy zalało mu moduł komfortu (to chyba dobra nazwa), w środku nic nie działało na desce, alarm włączał się podczas jazdy.

Pozdrawiam i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 2014

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i kolega amsat ma racje to akumulator padł wczoraj był pierwszy przymrozek i go strzeliło teraz pytanie czy muszę kupić oryginał czy wystarczy z takimi parametrami czytałem gdzieś że nowy trzeba adoptować sam pewnie tego nie zrobię tylko przez kompa ?

ok doczytałem co do akumulatora jak założę nowy to potwierdzę na 100% czy usterka zniknęła

Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc i szczęśliwego nowego Roku

pozdr

Jeśli zainstalujesz takiego samego typu i pojemności trzeba "zarejestrować" go w systemie komputerowym auta. Niestety niezbędny jest komputer i oprogramowanie (np. INPA)

Opublikowano

Witam wszystkich niestety to nie akumulator :( wstawiałem do warsztatu dam znać co to.........

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie tak jak obiecałem odebrałem wczoraj auto z warsztatu przyczyna padła elektronika zegarów po wymianie auto jak nowe wszystko działa bardzo dziwne ale prawdziwe

pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Gdzie we Wrocku robiłeś tą elektryke ?

Mi świruje centralny i nie wiem do kogo go dać do zrobienia.