Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chciałbym powymieniać przepalone żarówki w tablicy rozdzielczej (światła mijania, podgrzewanie świec )moje pytanie czy prosta to czynność , i jak to zrobić bo nie chciałbym nabroić . ktoś podpowie ?
Opublikowano

Czy słownie Ci ktoś pomoże?

W internecie jest multum filmowych poradników, tylko szukaj też w jezyku angielskim i niemieckim

Opublikowano
chciałbym powymieniać przepalone żarówki w tablicy rozdzielczej (światła mijania, podgrzewanie świec )moje pytanie czy prosta to czynność , i jak to zrobić bo nie chciałbym nabroić . ktoś podpowie ?

??? W liczniku E46 NIE ma żarówek, wszystkie kontrolki to LED-y, do świateł mijania nie ma kontrolki ( i dobrze ;) ), poszukaj na forum albo na youtube przepisu na wejście w tryb testu licznika i upewnij się które kontrolki świecą a które nie i dopiero wtedy się zastanawiaj dlaczego i co z tym zrobić ;)

Opublikowano
tak jak kolega radzi. Najpierw test zegarów i sprawdzasz czy kontrolki które chcesz naprawiać działają czy nie. Jeśli nie działają to masz 2 opcje, ktoś tam majstrował i albo diody wydłubał albo bardziej prawdopodobne zakleił żeby ukryć błędy. Raczej nie słyszałem jeszcze o tym żeby komuś padło coś w liczniku jeśli chodzi o podświetlenie.
szukam
Opublikowano
już sprawdziłem, zrobiłem test. wszystko gra. poprostu nie ma tu kontrolki świateł mijania ,a kontrolka świec żarowych pali się przy niższych temperaturach kiedy świece się podgrzewają, na teście zegarów działa. dzięki za info. zaskoczył mnie fakt że brak kontrolki świateł mijania stąd było moje pytanie.
Opublikowano
Czy słownie Ci ktoś pomoże?

W internecie jest multum filmowych poradników, tylko szukaj też w jezyku angielskim i niemieckim

a po chińsku też umiesz?

Opublikowano

Bądź grzeczny dla tych którzy Ci podpowiadają...

Akurat kolega z uwagą o masie filmików na necie miał rację, możesz znaleźć bardzo dużo informacji, trzeba tylko umieć wyszukiwać posługując się odpowiednimi terminami angielskimi, niemieckimi, co kto umie... chiński byłby bardzo pomocny, w końcu większość produkcji BMW idzie właśnie do Chin.