Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie . Czy do wymiany kostki cr w bmw e39 530d koniecznie trzeba zdejmowac kolektor ssacy? moze ktos ma jakis inny sposob zeby go nie zdejmowac?
Opublikowano
tak - ciezko bedziesz mial dojsc do niej - pewnie jest ktos kto by to zrobil ale mozesz szkód narobic.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

inny sposob zeby nie zdejmowac kolektora - wypiac kostke i podoginac piny :)

ale zeby ja wymienic to niestety najlepiej zdjac kolektor

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
dzieki za odpowiedzi. wlasnie ostatnio zaslepialem przewod od klapek w kolektorze zeby byly ciagle otwarte i zapomnialem o kostce, poniewaz od dluzszego czasu po docisnieciu jej bylo wszystko ok .
Opublikowano
ja od czasu do czasu psiukam ja takim sprayem do układów elektronicznych ,zauważyłem problemy tylko w wilgotne dni ,po popsikaniu na razie spokój
Opublikowano

,troszke tam ciasno ale dasz rade ,ja wypinam kostke tak jak jest ,nic nie demontuje,jak wypniesz to ma na tyle kabelka ze wystaje zza silnika

a co do czujnika użyłem węzyka ,po paluszku weżyk wsadziłem i psikłem,nie rób tego na gorącym silniku,poparzysz się,węzyka tzn tak jak ma np wd40 przedłuużkę to coś takiego,jakie masz objawy? rusza silnikiem nie raz?

Opublikowano
wczesniej jak motor sie troche rozgrzal to szarpalo motorem. tak jakby sie zadlawial. poczytalem o tej kostce i ją poruszalem bylo ok przez jakis misiac po dluzszym przejechaniu znowu zaczela nie rowno pracowac ( ale to nie zawsze) . uwazam ze to wina kostki bo po docisnieciu jej jest wszystko ok
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wyjmuje dolot powietrza ten do dmuchawy i dostep jest dosc dobry. po prostu w kostce najwyrazniej nie lacza kable . ale po popsiukaniu preparatem do stykow narazie jest dobrze :D