Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Was, mam E91 320d z 2006r. przebieg 142000km., co Waszym zdaniem należy po takim przebiegu profilaktycznie skontrolować, bądź ewentualnie wymienić, żeby uniknąć kosztownych problemów w przyszłości?. Dzięki za porady. Pzdr.
Opublikowano

Po co szukać dziury w całym. Jeżeli auto jeździ, zawieszenie pracuje poprawnie a komputer nie wykazuje błędów (mam nadzieję, że sprawdzałeś) to wymień "płyny" (ale to w sumie po zakupie standard) i w drogę.

PS. Nie to, że bym wątpił ale 320d z 2006 roku i 142 000 km... mam nadzieję, że sprawdziłeś porządnie auto przed zakupem:)

Opublikowano
oczywiście, kupiłem od dilera wszystko igła, ale czasem jadę do Niemiec i Włoch, nie chcę wracać na lawecie a czytając posty na naszym forum to różnie może być.
Opublikowano

Wutajcie,

drogi uzytkowniku BMW..... z takim przesadzeniem po kupnie to masz tylko jedna opcje...SALON i nowe autoale tez moze wrocic na lawecie...)

Profilaktyka w aucie ma sie nijak do zycia i ludzi, za duzo jest niewiadomych i zmiennych na ktore mozesz nie miec wplywu.

Wiec tak:

jedziesz na kompaisprawdzasz bledy!

bierzesz ksiazke serwisowa i patrzysz co bylo a co nie wymienione.

Jak masz bledy korygujesz je odpowiednia wymiana, jak niemasz i mozesz potwierdzic z ksiazka serwisowa dokonujesz wymiany np pompy wody albo pluny hamulcowego....

Sadze ze nie wymienia sie bez potrzeby profilaktycznie podzespolwo w BMW...to za droga zabawa a tak szczerze mowiac to chyba tez nieuzasadniona akcja serwisowa....

Zamiast sie martiwc zacznij jezdzic obserwuj i tyle.

Popadanie w paranoje i wymiana na slepo to zbdny koszt i napedzanie rynku dla wytworcow czesci.

Jesli BMW masz igle jak napisales powinienes smigac dziesiatki tysiecy kilometrow bez wnikania.

Zalewasz dobrymolejem paliwkiem i jazda...

Szerokosci kolego!

Opublikowano

wiem że to są takie historie opowiadane po 6 piwach w pubie ale powiem co mi tam mam znajomego który nową q7 nie dojechał do dojczów. Więc czasem i nówka może zaskoczyć.

Jak kupiłem e90 to też byłem taki przewrażliwiony bo spodziewałem sie ze bmw sie nie psuje:P a sie psuje tak samo jak wszystkie inne ale nie można być przewrażliwionym bo tak to byśmy nigdy nigdzie nie wyruszali.Także jedź spokojnie ;-p

Opublikowano

Dokladnie Kolego!

Ja wydalem mase kasy na uszczelnienie silnika i nadal mi przecieka olej i po nocy smierdzi...przez kilka minut po nagrzaniu pozniej spokoj...sam sobie daje spokoj bo mam dosc inwestycji.

Nie mozna tak podchodzic do sprawy i tyle, trzeba byc swiadomym zagozen i miec na nie oko ale nie przesadzac.

szerokosci!