Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na forum jestem nowy i w temacie średnio się orientuję. Chciałbym kupić swoje pierwsze BMW. Szukam już od około miesiąca, ale z każdym dniem eliminuje coraz to kolejne oferty sprzedaży z racji standardowych ściem, a samochód chcę kupić na dłuższy okres :).

Jedną z aukcji, którą mam ostatnio na oku jest:

http://allegro.pl/sliczne-bmw-e46-318i-bezwypadkowy-serwis-jak-nowe-i3809833285.html

Sprzedający mówi, że do wymiany jest przedni łącznik stabilizatora.

Bardzo proszę o pomoc - wszelkie opinie za i przeciw.

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAL31070JJ43661

Kod typu AL31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 1999-02-01

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Przebieg to 149 tyś km w 2012 roku. Udokumentowany na ostatnim zdjęciu, więc dlaczego mam nie wierzyć. Kwestia jest taka, że każdą fakturę można przygotować osobiście w pierwszym lepszym programie tekstowym.

Że dużo zdjęć to chyba dobrze.

Hm, krzywy przód? Próbuje się dopatrzeć, ale nie widzę. Możecie sprecyzować na którym zdjęciu to widać? Nie to, że nie wierzę, tylko słabo się znam :D.

Dzięki.

Opublikowano
Przebieg to 149 tyś km w 2012 roku. Udokumentowany na ostatnim zdjęciu, więc dlaczego mam nie wierzyć. Kwestia jest taka, że każdą fakturę można przygotować osobiście w pierwszym lepszym programie tekstowym.

Hm, krzywy przód? Próbuje się dopatrzeć, ale nie widzę. Możecie sprecyzować na którym zdjęciu to widać? Nie to, że nie wierzę, tylko słabo się znam :D.

Dzięki.

Teraz taki świstek sfabrykować to nie problem :mad2:

Moje bmw moje zasady...
Opublikowano

Dzięki.

Teraz taki świstek sfabrykować to nie problem :mad2:

A tyle tych zdjęć nastukał zebyś właśnie nie zwrócił uwagi na złe spasowanie :evil:
Moje bmw moje zasady...
Opublikowano
przód wygląda na źle spasowany. Tych fotek to tyle nacykał że... :mad2:

nabijasz sobie posty czy jak? nie ma sensu powielać tego co już ktoś wyżej napisał

Moje bmw moje zasady...
Opublikowano
Ludzie to jest prawe 15 letnie auto a Wy się czepiacie że szpara z lewej strony jest mniejsza niż z prawej :mad2: :mad2: :mad2: Po nowe, nietykane to do salonu.. Auto nie wygląda źle, moim zdaniem możesz jechać i oglądać. Osobną kwestią jest to że to auto po zrobieniu opłat, rejestracji i tzw. pakietu startowego wyniesie Cię w najlepszym wypadku 15-16tys. co za podstawową 318 z 99r to niemało :)
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

do śliczności jej dużo brakuje.

kwit można zweryfikować dzwoniąc/pisząc pod telefon/adres na pieczątce.

gorzej że ma lewe blachy i umowa na Niemca bankowo.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Na oględziny jadę 25 lub 27.12, więc wtedy się okażę.

Tak, wiem, że wyjdzie to 15-16 tyś razem z wszystkimi opłatami, ale chcę kupić samochód bardzo zadbany i na lata oraz żeby to nie była 'bomba'.

Dlatego chcę trochę na niego przeznaczyć, a z tego co widzę to na tym forum wszyscy piszą, że 15k to minimum na zadbaną e46 :roll:

Sam bym wolał coś nowszego. Rocznik 2001 (przed liftem) na przykład, ale ciężko znaleźć zadbaną i niezajechaną ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przed wyjazdem ustal czy typek będzie w papierach.

bo jak nie to nie kupuj :nienie:

Opublikowano
do śliczności jej dużo brakuje.

kwit można zweryfikować dzwoniąc/pisząc pod telefon/adres na pieczątce.

gorzej że ma lewe blachy i umowa na Niemca bankowo.

Niestety w Niemczech lipa z takimi rzeczami.

Ostatnio pisałem do serwisu w Monachium w sprawie e60 w indywidualu z tego forum. Pani Daniela odpisała mi że w związku z polityką prywatności nie może mi udzielić informacji na temat tego auta, lecz gdybym miał inny problem to chętnie służą pomocą :mad2:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to może miała jakiś słaby dzień.

kuzyn z Niemcowni obdzwania mi wszystko i jeszcze nie spotkałem się z odmową.

Opublikowano

Bardzo prawdopodobne :)

Pisząc do nich chciałem tylko dowiedzieć się czy ostatni serwis w książce jest wiarygodny. Napisałem jej za drugim razem ze to auto jest już w Polsce, podałem nawet link do aukcji lecz mimo wszystko pozostała nieugięta.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Napisałem do tego GTU dzisiaj w południe. Póki co zero odzewu, ale kto wie.

Jak wygląda wałek z umową na niemca? Czytałem o tym ale nie pamiętam już :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

są dwie ryzykowne sprawy w tym temacie.

jak w ogóle umowa fałszywa bo kupił od kogoś innego niż w briefie widnieje a wpisał tą osobę to grozi paragraf.

czyli sprawa za fałszerstwo wynik spora kara finansowa do odsiadki włącznie.

łatwo sprawdzić, wysyłają skan do Niemiec czy podpis się zgadza na umowie.

a były właściciel raczej nie potwierdzi tylko powie że sprzedał turkowi, lub do komisu i kłopoty gotowe.

druga to taka że w razie usterek/niezgodności z umową możesz się odwołać przez okno i nikt kasy Ci nie odda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto ogólnie ładne, szczególnie w zalewie zaniedbanych e46 na polskim rynku.

Troche bym pomarudził o fotel kierowcy. Moje e46 jak sprzedawałem miało ponad 200 tys km, a fotel był w lepszym stanie.

Także tutaj moze byc róznie z tym cudowanym przebiegiem.... no i auto tanie nie jest, a raczej dość drogie nawet.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Wygląda na wyjątkowo proste w zalewie gniecionych z każdej strony e46. Ktoś chyba nie widział większości tych samochodów na allegro... Poszedłbym o zakład, że nie miało większej przygody wypadkowej, no chyba że blacharz był magikiem lub było to jego własne auto.
Opublikowano
Jak na moje oko lewy blotnik wymieniony lub pomalowany ,silnik w orginalnym zlotawym lakierze nie myty wnetrze ladne , z ta umowa tak jak koledzy wyzej pisza ryzyko jest , chyba ze gosc wystawia fakture to po problemie , przebieg mozna sprawdzic biorac vin ,stawiajac sie osobiscie w ASO BmW placac kol 100 i wiesz wszystko sprawy mechaniczne , mozna dojrzec i wysluchac sprawdzic poszycie grzania miejsc laczonych przod/tyl czy nie sa dziwnie naruszone lub zamazane konserwacja z prawej jak i z lewej , to no niestety ale jest zrobione idealnie , a rekodzielo jakiegos malarza poznasz :D