Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oznacza to, ze luszczy sie lakier. :duh:

Nie wpadles na pomysl aby moze zdjecie wkleic lub podac wiecej info?

Auto malowane? Jest pod nim inna warstwa lakieru? Oblane czyms?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oznacza to ze kupiłeś spolerowany samochód. Pewnie od handlarza :)

I powiem Ci ze to dopiero początek Twoich kłopotów. Lakier będzie Ci złaził plastrami z całego samochodu. Wiem co mowie bo wielokroć takie auta oglądałem.

Opublikowano
Oznacza to ze kupiłeś spolerowany samochód. Pewnie od handlarza :)

I powiem Ci ze to dopiero początek Twoich kłopotów. Lakier będzie Ci złaził plastrami z całego samochodu. Wiem co mowie bo wielokroć takie auta oglądałem.

Nie bardzo rozumiem. Od kiedy polerka lakieru powoduje łuszczenie się klaru?

Opublikowano
Fachowa polerka nie niszczy lakieru. Gorzej gdy zabierają się za nią ludzie którzy nie maja o tym pojęcia. I pucują auto tak długo ze uszkadzają bezbarwna warstwę lakieru. Jak kupisz takie auto to na początku nie widać ale po roku albo dwóch wychodzą właśnie takie kwiatuszki.
Opublikowano

najprawdopodobniej, choć nie ma zdjęcia schodzi warstwa lakieru bezbarwnego

przyczyna -przesuszona baza(warstwa pod bezbarwnym czyli kolor)podczas malowania lub użyty zły rozcieńczalnik do bazy.

trzeba lakierować od nowa cały element,jedna z upierdliwszych poprawek dla lakiernika.

Opublikowano
Ja u siebie miałem sytuację, że na boku miałem takie minimalne odchodzące fragmenty. Ale nie powiększyło się nic od pół roku. Samochód często jest myty parą, do tego chemia premo (ponoć wyjątkowo dobra) i ok. Nie „rośnie” ten mikro-ubytek.