Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jesli moge ci doradzic to odpuść sobie zakup modelu bez active stering dynamic drive damper control i pneumata te systemy podwozia są niezbedne zeby ten kiosk sie fajnie prowadzil na 20stkach chyba ze jest po lifcie to kierownica w standardzie już lekko chodzi . Bo po lifcie jest calkiem inne wspomaganie poprawili ta wade fabryczną ciezko chodzacej kierownicy nie dotyczy modeli ze stanow tam dalej szlo stare wspomaganie.
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wielkie dzięki za wyczerpującą odp! :cool2:

Czyli ewentualnie bez klapy a reszta lepiej żeby była.

www.nemo.dot.pl
Opublikowano
Jak bys chcial to mam do sprzedania graty potrzebne do wyposażenia w rdc monitoring cisnienia w kołach bardzo rzadkie wyposazenie w e70. A jak bedziesz szukal auta to poznac je po zdjeciach wnetrza czy sa golasy czy nie po przycisku sport kolo tego plastikowego lewarka do biegow . Jak nie ma przycisku to zamykaj ogloszenie bo bez tego e70 to zwykle taczki .
Opublikowano
Jak bys chcial to mam do sprzedania graty potrzebne do wyposażenia w rdc monitoring cisnienia w kołach bardzo rzadkie wyposazenie w e70. A jak bedziesz szukal auta to poznac je po zdjeciach wnetrza czy sa golasy czy nie po przycisku sport kolo tego plastikowego lewarka do biegow . Jak nie ma przycisku to zamykaj ogloszenie bo bez tego e70 to zwykle taczki .

Raczej nie będę jeszcze nic kupować na zaś bo dopiero jestem w trakcie szukania auta ale jak pozwolisz to chętnie odezwę się czasem na priv i podeślę Ci auto i vin to byś mi powiedział co sądzisz bo widzę, że ogarniasz temat :wink:

www.nemo.dot.pl
Opublikowano
Bardzo rzadkie wiekszośi wydaje sie ze ich xks ma rdc ale są w błedzie bo e70 w standardzie posiada tylko wskaznik przebicia opony który realizowany jest przez abs . Komunikat o przebiciu opony i menu do zatwierdzania nowego cisnienia jest w nawigacji . Abs porownuje predkosci kół i na tej podstawie wykrywa ktore kolo ma mniejsza srednice .A modele wyposażone w rdc mają przed liftem 4 czujniki radiowe w kołach i 4 anteny w nadkolach i 1 moduł główny na podwoziu po lifcie 4 czujniki w kołach a anteny upchali w moduł głowny . Na nawigacji czy ccc czy cic czy nbt przez ruską przejściówke mozna zobaczyć ciśnienia we wszystkich oponach i temperarure każdej opony . Nawet w gogle ciezko znaleźć takie zdjecie tak zadkie to było wyposazenie .
Opublikowano
Active steering nie ma nic wspólnego z dynamic drive czy/lub adaptive drive?
www.nemo.dot.pl
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego szachartur możesz mi powiedzieć czym różni się wspomaganie kierownicy e70 po lifcie Europa a USA?

Pisałeś że w Europie poprawili już to ciężko działające wspomaganie a USA zostało stare. Ja mam e70 z USA i mi to przeszkadza. Można coś z tym zrobić?

Opublikowano
Nie chodzi mi o doposażenie o activ albo servotronic. Chodzi mi o różnice we wspomaganiu zwykłym pomiędzy USA a Europą. Kolega pisał że w Europie poprawili to zwykle i chodzi lekko. Pytanie co zmienili? Pompę itp?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Moja e70 ma domykanie klapy bagażnika. Jednak nie ma otwierania mechanicznego. Czy wystarczy kupić silowniki i sterownik z wiazką i można będzie sie wpiąć w prosty sposób? Oczywiście program i przycisk też trzeba zamontować na klapie. Czy są jakieś wieksze komplikacje?
  • 5 tygodni później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pdc nie ma w schematach, jedyne co jest zaznaczone to moduł Video ale da się i bez podłączyć

http://i.nfhost.me/images/2018/07/30/Screenshot_20180730_215150.jpg

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Planuje wymienić swoje fotele na komforty. Moje są grzane i z pamięcią. Na pewno ktoś się orientuje co będzie mi potrzebne (oprócz oczywiście foteli) i jakie mnie czekają ewentualne problemy.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, również planuję zmienić ccc w e70 przedliftowym na cic. Mam już komplet. Mam takze nowa kamere cofania wraz z modulem. Koledzy czy ktoś podrzuci jakiś schemat jak przepiac starą kamerę RFK na tą nową poliftową.

Również mam nowy moduł JBBF, aby działała wizualizacja PDC. Proszę o jakiś schemat jak przepiąć czujniki PDC pod nowy moduł komfortu.

Chcę zrobić instalację bez emulatora.

Z gory dzieki za pomoc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam chciałbym doposażyc swoje bmw w combox aby móc słuchac muzyki z tel przez bluetooth, macie kogos sprawdzonego na dolnym sląsku lub w Łodzi? Dziekuje i pozdrawiam

CMB ARTUR

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco