Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=68&t=212112

Proszę się zapoznać i zastosować.

Witam proszę o pomoc a mianowicie u mnie w autku ubyło ok 3/4 płynu z zbiorniczka wyrównawczego na niecały 1000km rano po postoju rzadko występował problem z odpaleniem raz na ok 2tyg teraz coraz częściej już co 2 dzień właściwie zapala chodzi na 3 gary i za 5-10sek normalnie ....... no i mam wrażenie ze trochę bardziej kopci na biało nie ma tragedii ale na rozgrzanym nie powinien kopcić wcale czy sie myle ?? jak jezdzi to chodzi normalnie czasem delikatnie zafalują obroty na jałowym w czasie jazdy ...... czy wskazuje to na padnięta uszczelke pod głowica ?? jak to ewentualnie dokładniej zdiagnozować? jakiś pomysł?

pacjent 1,6 m43 . A i mam prośbe czy jest ktos z Bydgoszczy co poświęcił by chwile zęby podłączyć mi auto pod kompa jakoś się dogadamy oczywiście.

Opublikowano

Siemanko

To że teraz kopci trochę więcej to raczej wina temperatur jakie teraz mamy.Obserwuj płyn i czy nie zwiększa się poziom oleju.Narazie nie ma co panikować tylko sie dobrze przyjrzeć.Jeżeli chodzi o falowanie popatrz czy masz szczelny dolot.

Opublikowano

powiem szczerze ze szukałem jakis napisów na zbiorniczku na chłodnicy i nie znalazłem i nalewałem tak miedzy pol a 3/4 zbiorniczka

i mowie ok 1000km przejechane a płynu ledwo na samym dole płyn czysty olej bez piany czy masła na korku oleju brak syfu ....

Opublikowano
zapewne cieknie Ci między zbiorniczkiem a chłodnicą, z tego co czytałem tu na forum to częsty przypadek i niestety ja też mam z tym problem, wejdz pod auto i popatrz na łączenie, ja też szukałem wycieku i nie mogłem dojść aż wkońcu doczytałem na forum. i z tego co piszą zostaje tylko wymiana na nową bo klejenie podobno nic nie daje.