Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem Nie działa mi asc. Cały czas świeci kontrolka szukałem tego ale wszędzie znajduję że świeci asc abs i ręczny u mnie abs jest sprawny ręcznemu też nic nie dolega czujniki abs są w porządku nie mam pojęcia co to może być po podłączeniu pod komputer pokazuje że guzik włącza się i wyłącza ale kontrolka dalej świeci proszę o pomoc bo zima się zbliża a chciałbym pojeździć w miarę pewnie
Opublikowano
A sprawdzałeś, czy samo ASC działa? Bo może to tylko problem zegarów? Skoro komputer twierdzi, że układ jest sprawny, to wystarczy go przetestować.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Właśnie problem z tym że nie działa bo jak zaczeło się robić bardziej ślisko to mieli kołami a na zakrętach zarzuca poprzedni właściciel zalepił tą kontrolkę silikonem żebym nie widział więc nie wiem kiedy i od czego to się zaczęło
Opublikowano
No to tylko dobra diagnostyka kompem Cię ratuje. Nie wiem do jakiego kompa podpinałeś auto, ale dobrze by było żebyś znalazł kogoś z DIS lub INPA i tam sprawdził blędy ASC. Bo skoro się świeci permanentnie, to musi być coś nie tak.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
,,Controller Area Network timeout Electronic transmission control" to znaczy ten skrót w rozszerzeniu tylko co zrobić żeby działało. Z góry dziękuję za wszelakie pomysły
Opublikowano
Wiązka jest w jak najlepszym porządku właśnie wróciłem z garażu i nie widzę żeby coś było nie tak wszystko popodpinane żadne kable nie uszkodzone. Najgorsze jest to ze ci tańsi mechanicy nie wiedzą co mu jest a na tych droższych chwilowo mnie nie stać
Opublikowano
Miałem zmienianą pompę ABS/ASC Wyczytałem gdzieś że po wymianie pompy trzeba go zaprogramować. Czy to prawda Jeśli tak to jak to się robi? Chyba że wpadną wam jakieś inne pomysły to proszę o pomoc
Opublikowano
Tzn Wiem jak to działa Tylko nie wiem co mu dolega i co z tym zrobić przepustnicy nie sprawdzałem jeszcze. byłem u 3 mechaników i każdy powiedział ze nie wie co to i jak zrobić z tym z czego 2 chciało mnie skasować za robocizne. Dziś jadę do jeszcze jednego zobaczymy co powie
Opublikowano
No i sprawa mi się wyjaśniła mechanik który zmieniał mi pompę ABS zmienił na taką od automatycznej skrzyni biegów i stąd cały problem Dzięki wam za pomoc mam nadzieję że po zmianie sterownika wszystko będzie ok :)