Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przymierzam sie do kupna e 36 za około 13-15 tys,chciałbym zeby ktos mi doradził jaki silnik wybrac? autko bedzie głownie latało po miescie ale raz w miesiącu jade trase 1000 km,myslałem nad silnikiem 1.6 albo 1.8 ? chciałbym aby autko nie paliło wiecej niz 11 w miescie a gazu juz nie załoze do auta,wiec co wy byscie wybrali?ps ostatnio jezdziłem 2.0 naprawde fajnie to jezdzi ale chyba za duzo pali ,czekam na wasze opinie

pozdrawiam

Opublikowano
Moj mechanik ktory ma pojęcie o bmw powiedział ze 1.8 is jest awaryjny i lepszy jest ten 1.8 115km.A co powiedziecie o 1.8 tds ? moze jakbym go zchipował to nawet fajnie by to chodziło? dajcie jakies opinie! pozdrawiam
Opublikowano

318 iS awaryjny w życiu chińczyka :nienie:

jak kupisz zadbany egzęmplarz to bedziesz zadowolony 318 w dizlu napewno bardzo oszczedny bedzie

Opublikowano
czyli w sumie to jaki motorek najlepiej wziąć?? bo też się przymiezam do kupna ale nie specjalnie sie na tym znam bo narazie mam fieste 1,3 :P powiedzcie mi jaką benzyne najlepiej wziąść bo na diesla niestety mnie nie stać :(
Opublikowano
325i lub 328i :) i nic innego bo pozniej bedzie narzekanie i tematy - co zrobic zeby moje 2.0 bylo takie szybkie jak calibra sasiada :D....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Witam

Ludzie nie robcie z 2.0 jakiegos ospałego silnika! Według mnie każdy silnik bmw jest dobry.

Często jeżdze e36 1.6 i do normalnej jazdy w zupełnosci wystarczy.

Jeśli chodzi o wybór motoru to musisz sam przeliczyć ile będziesz miał do przeznczenia pieniędzy. (łatwiej znaleść zadbany egz. z mniejszym silnikiem i pewnie kupisz z takim motorem jaki się trafi w dobrym stanie)

Opublikowano
A moim zdaniem, z powodu tego, ze trudno obecnie znalezc auto w dobrym stanie, nie skladane z trzech innych, wybor silnika jest sprawa drugorzedna, mozna sobie zalozyc ze chce sie minimum R6 i szukac zdrowego auta... Smiem watpic w mozliwosc kupienia 328i bez obszernej historii wypadkowej za 15kzl...
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan