Skocz do zawartości

e46 320d ściaganie na koleinach...strach...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem mało powietrza w oponach mówię zgodnie z zaleceniami 2.0 na przód 2.4 na tył dopompuję i wjeżdżając na koleiny kierownicę trzeba trzymać jak w traktorze bo agresywnie ściąga w lewo a nie kiedy w prawo.Opony to 16stki letnie jeszcze...

Jak się jedzie po prostej drodzę to tylko minimalnie w lewo ściągnie

i nie wiem co jest grane .... jak zbieżność to dużo taka impreza kosztuje do e46?

Opublikowano
Ustaw zbieżność, u mnie w mieście przód- 70zł tył + przód 120zł
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Do E90 tyle samo, źle mnie zrozumiałeś za całość 120zł
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano

A dlaczego zbieznosc/ geometria ma wiecej kosztowac w e90 niz w e46?

Skontroluj cala geometrie. Zbieznosc to nie wszystko. W samochochach z belka z tylu mozna ustawic tylko przod. Przy wielowachaczu takie ustawiaie jest malo profesjonalne.

Opublikowano

Witam,

sprawdź kolego stan tylnego zawiasu - tuleje progowe i wahliwe. Masz kierownice podczas jazdy ustawiona centralnie? kiedy ostatnio robiłeś zbieżność/geometrie?

Opublikowano
A jaka masz szerokosc felg? To moga byc tez luzy w zawieszeniu np na sworzniqch wahacza itp. Aby yo skontrolowac mozesz pojechac na stacje kontroli pojazdow - koszt badania na szadpakach to jakies 20 zl :)
Opublikowano
Prawdopodobnie będą zużyte tuleje metalowo gumowe (tylne) na przedniej osi. One powodują pływanie w koleinach. Miałem podobny przypadek w e36 a to to same zawieszenie :)