Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam zamiar zakupic BMW, prosze mi doradzic, czy jepiej samochodem podjecheac na stacje diagnostyczna, czy oni mi sprawdza autko pod wzgledem technicznym, czy tez lepiej poszukac jakiegos mechanika, auto stoji daleko od mojego domu i takiego mechanika bede musial poszukac tam w ciemno, co o tym sadzicie? prosze Was o pomoc i rady!
Opublikowano
Zajrzyj do polecanych warsztatów, może znajdziesz tam mechanika, do którego będziesz mógł podjechać.

Dzieki za rade, ale nic nie znalalzlem, najblizej bedzie krakow autoryzowana stacja BMW, wiec tam to chyba zaplaca duza kwote za taka usluge, ja myslalem ze na stacji to mi sprawdza kompletnie zawieszenie, wyziewy, diagnostyke, numery??!!

Opublikowano

Na stacji diagnostycznej sprawdza Ci (a przynajmniej powinni):

- sklad spalin

- numery nadwozia

- ustawienie swiatel

- hamulce

- luzy w ukladzie kierowniczym i na wahaczach

- swiatla.

Ja bym pojechal jednak do ASO BMW - wczesniej tylko sprawdz, ile to kosztuje. Czasem mozna sie milo zdziwic i taka usluga moze wcale nie byc taka droga - szczegolnie poza Warszawa. A jezeli juz jedziesz na stacje diagnostyczna, to powiedz wyraznie, ze chcesz sprawdzic samochod przed kupnem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

wieczmen

Dzieki za rade, ale nic nie znalalzlem, najblizej bedzie krakow autoryzowana stacja BMW, wiec tam to chyba zaplaca duza kwote za taka usluge

koszt sprawdzenia w stacji ASO BMW jest może wyzszy od warsztatu "pana Zitka", ale masz gwarancje jak i co. Kupując swoje bmw korzstalem z takiej własnie opcji i dostalem anpismie po zrobieniu przeglądu (w mojej zresztą obecności) liste stwierdzonych usterek - na szczęście nie była długa. facet od ktorego kupowałem auto zobowiązał się pisemnie do zwrotu kosztów przeglądu, jezeli w ASO stwierdza, ze jest wiele wiecej wad samochodu niż mi powiedział. Mnie koszt przeglądu nie zbił z nóg ale wyszło 350 PLN (z opcji, które wybrałem), na miejscu w stacji dowiedziałem się że 3 dni temu skończyła się promocja i o wiele dokąldniejszy przegląd kosztował 120 PLN. Inną rzeczą jest fakt, że jeśli zdecydujesz się na przegląd w ASO BMW to powinienes się wcześniej umowić ze stacją na odpowiedni termin. Osobiście polecam ASO BMW, w moim przypadku wyszło, że właściciel faktycznie serwosował auto i nic z tego co mówił o nim nie było kałmstwem, co zresztą uszczupliło mój portfel, ale na szczęście bo dokładnie wiedziałem co kupuję.

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Przede wszystkim to poszukaj warsztatu w którym sprawdzą grubość lakieru i geometrię, wcale nie musi być to ASO w którym za wszystko zapłacisz potrójnie.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
w zabrzu a aso koszt sprawdzenia auta ty chyba ok 500 zl w tym podlaczenie do komputera i sprawdzenie podwozia. uwazam ze dosc sporo bo podlaczenie pod kompa tylko pokaze co jest nie tak a sa juz warsztaty gdzie podlaczaja za 70 zl i to samo pokazuje.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
u mnie krzykneli 200zł, podpieli pod komputer, sprawdzili zawieszenie ale bez trzepaków, ciśnienie na cilindrach, mechanik dokładnie posprawdzał cały spód,