Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie czy ktoś czipował już e 39? Chciałbym się dowiedzieć jakie ma wrażenia po tym zabiegu no i czy było warto. Najbardziej interesuje mnie ktos kto zrobil to na silniku 2,0 2,2 lub 2,5 w E39.
Opublikowano
mysle ze ta przerobka wykonana bez innych ingerencji w silniku typu ostrzejsze walki, dolot, wydech itp w silniku wolnossacym nie jest zbyt oplacalna
Opublikowano (edytowane)

No wlaśnie też mnie dziwia firmy ktore to robia i do tego ma niby spaść zużycie paliwa. Czyżby w fabryce nie wiedzili jak maja optymalnie ustawić silnik? Hehe, no bo jak napisał kolega to rozumiem że zaszły zmiany w samochodzie i należy to wszytsko ustawić jak należy od początku przy pomocy hamowni.

!!!!!! W tym temacie szukam kogos kto CHIPOWAL e 39 a nie rozmowy o chiptuningu!!!!!!

Edytowane przez BZQ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

temat mnostwo razy walkowany

jedna sprawa to chip w turbodieslu, a inna to chip w benzynie (w tym drugim przyrosty mocy sa znacznie mniejsze)

pozdr

artur

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
No wlaśnie też mnie dziwia firmy ktore to robia i do tego ma niby spaść zużycie paliwa. Czyżby w fabryce nie wiedzili jak maja optymalnie ustawić silnik?

W przypadku oprogramowania shark conforti moc wzrasta i da sie ja odczuc prowadzac samochod. Zuzycie paliwa faktycznie spada ale minimalnie, dzieje sie to miedzy innymi kosztem tego ze po zainstalowaniu oprogramowania nasz silnik potrzebuje tylko i wylacznie wysookooktanowego paliwa.

Firma nawet taka jak BMW nie zawsze wszystko robi najlepiej, czasami i Kowalski potrafi cos w ich samochodach usprawnic. :D

!!!!!! W tym temacie szukam kogos kto CHIPOWAL e 39 a nie rozmowy o chiptuningu!!!!!!

Gama silnikow w e39 jest taka sama jak w innych modelach BMW wiec chipowanie e39 mozna smialo porownac do chipowania chociazby e46 :)