Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za info :)

teraz jeszcze pytanie o wymianę - zabrałem się za to, zdjąłem wycieraczki, odkręciłem w sumie 6 plastikowych nakrętek, wypiąłem z 4 spinek na środku i... nic, nie wiem jak to wyciągnąć, trzyma się przy samych rogach szyby, przy zawiasach maski. czy do tego trzeba ściągnąć maskę? :shock:

będę wdzięczny za pomoc, muszę zdjąć to nieszczęsne podszybie żeby sprawdzić czy przypadkiem nie przytkało mi gdzieś odpływów wody - po deszczu robi mi się trochę wilgotno przy pedale gazu, nawet jak auto stoi (więc leje się gdzieś górą).

Opublikowano
maski nie trzeba ściągać na pewno ,bo ostatnio siebie filtry zakładałem bo nie było i mnie liście atakowały z nawiewów ,wsumie jak pamiętam tylko te plastikowe korki i wycieraczki i podszybie wyszło bez problemów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i mnie liście atakowały z nawiewów

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W którym miejscu masz filtr?Widać przez podszybie?

Mam dokładaną klimę i filtra za schowkiem ni chu chu :mrgreen:

Filtr wolał bym jednak mieć. A jak nic nie ma to chociaż dziewczyny pończochę bym zakosił i tam założył żeby mnie nic nie atakowało.

PS.Można zrobić żeby ciepło leciało z kratek na desce(tych dużych)???Bo mnie wkur.....trochę to, że tylko na nogi i szybę leci ciepłe.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jęsli masz dołożoną klime to miejsce na filtr powinieneś mieć w nagrzewnicy ,na taki papierowy

A w nagrzewnicy bez klimy ,filtry są na dmuchawie ,pod podszybiem ,powinno być je widać po obu stronach dmuchawy ,ale w wersji z klimą w tym miejscu są zasłony do włączania zamkniętego obiegu

tak samo w zwykłej nagrzewnicy bez klimy z górnych kratek zawsze leci zimne ,przy klimie w kratce środkowej powinno być 2 pokrętła jedno otwarte zamknięte ,a drugie właśnie czy do przodu ma lecieć ciepłe czy zimne

ale wsumie po Ci te ciepłe z przodu ,ja tam mam zawsze jak grzeje ,pokrętło między nogi a szybę

Opublikowano
no fajnie panowie, ale może podpowiecie jak z tym wyciągnięciem osłony podszybia? za cholerę to nie chce wyleźć przy samych zawiasach maski (zawiasy zwykłe, bez możliwości dwustopniowego otwarcia maski)...
Opublikowano
Poszedłem u siebie zobaczyć ,i po za 6 kotrkami plastikowymi są jeszcze jakieś na samych rogach tego podszybia ,u mnie nie ma nakrętek ,tylko same gwinty wystają ,bo pewnie ktoś rozkręcał przede mną i się już nie chciało skręcić jak powinno
Opublikowano
dobra, trochę sam sobie odpowiem. są tam w rogach podszybia jeszcze jakieś mocowania, które przykryte są dodatkowo osłonkami wsadzonymi pod zawiasy i błotnik - więc wygląda na to, że mając oryginalnie zamocowaną osłonę podszybia w coupe, nie da się jej wyjąć bez demontażu maski :(