Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW ma tak zajebisty lakier , że polerka przy nim wysiada :cry2: używałem menzerny 500, 2000, 4500 i musiałem kupić dodatkową 400 i mocne futro a i tak nie zrobiłem tego na 100% .

Nie jestem profi z polerką ale lakier naprawdę ciężko się polerował.

Co do mycia to polecam tego ckwarca - po tym myje auto tylko wodą i plynem do zmywania , później spłukuję zimną wodą i auto jak nowe :twisted:

Trochę zachodu z nałożeniem tego ale później można być leniem na maxa z myciem :twisted:

Opublikowano
BMW ma tak [bAD] lakier , że polerka przy nim wysiada :cry2: używałem menzerny 500, 2000, 4500 i musiałem kupić dodatkową 400 i mocne futro a i tak nie zrobiłem tego na 100% .

Nie jestem profi z polerką ale lakier naprawdę ciężko się polerował.

:twisted:

polerka rotacyjna czy dual action? Ja mam dual action wiec tym trudniej, da sie to zrobic ale spedzam nad tym caly dzien

Opublikowano

rotacyjna używałem, i ciężko to idzie . Pewnie dlatego , że nie jestem profesjonalistą, coś muszę się poduczyć.

Ale co do efektu to nawet żona powiedziała , że auto wygląda jak nowe .Za pasty dałem jakieś 120zł, gąbki i pady 50 no i maszynka 150zł. Do tego dwa dni .

W pierwszym cardetalingu chcieli ponad 1k , ale pewnie korekta była by na 100% .

Opublikowano
rotacyjna używałem, i ciężko to idzie . Pewnie dlatego , że nie jestem profesjonalistą, coś muszę się poduczyć.

Ale co do efektu to nawet żona powiedziała , że auto wygląda jak nowe .Za pasty dałem jakieś 120zł, gąbki i pady 50 no i maszynka 150zł. Do tego dwa dni .

W pierwszym cardetalingu chcieli ponad 1k , ale pewnie korekta była by na 100% .

Gdzie Ty kupiłeś maszynę do polerki za 150 zł? :shock:

Opublikowano

A no w jakimś sklepie z allegro. Z tym że podjechałem po nią samemu .

http://allegro.pl/polerka-rotacyjna-1200w-bp-5121-i3658305504.html

Tu masz taką samą , z tym że na mojej jest naklejka innej firmy. Ogólnie nie jest to złe , z tym że brakuje podtrzymania obrotów i przy dużym nacisku maszyna staje na menzernie 400 i futrze Flex przy około 1400 do 1600obr/min.

No i oczywiście trza dobrze zakleić rogi i kanty aby nie zjechać.

Opublikowano
niezla cena... rotacyjna wymaga nieco wiecej umiejetnosci niz dual action zeby nie narobic hologramow, ale jest skuteczniejsza w likwidacji rysek
Opublikowano

Co do mycia to polecam tego ckwarca - po tym myje auto tylko wodą i plynem do zmywania , później spłukuję zimną wodą i auto jak nowe :twisted:

A proszkiem do prania próbowałeś może ?

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

A proszkiem do prania próbowałeś może ?

pzdr

Arielem piorę czasami , ale zazwyczaj używam pastę BHP do mycia rąk :duh:

Co do hologramów to też się bałem , ale menzerna 4000 i czarny waflowy pad ( flex 25zł ) i jedziesz. Już bez taśmy na aucie i innych - trochę mozolne ale długo trzeba tym robić i jest szkło . A zepsuć się tym raczej nic nie da. Najtrudniejsze jest futro. Oczywiście Pady są też ważne i najlepiej już je kupić z górnej półki takie około 40 zł :twisted: